Publika odlučila: Opća Opasnost s pjesmom "Karta do prošlosti" u finalu Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca svibnja, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale Cesarice.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Cesta do sna" koju izvodi Mia Dimšić, "Karta do prošlosti" u izvedbi Opće Opasnosti, "Lozinka za sreću" u izvedbi Magazina, pjesma "Naj naj" koju izvode Tara i Ivan Zak te pjesma "U ritmu ljubavi" u izvedbi Igora Delača i Zetza.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Karta do prošlosti“ koju izvodi Opća Opasnost, a autorski potpisuje Mario Vestić.


Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 15. srpnja kada će započeti glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit lipnja.
Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ući u finale.

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica za hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama gdje možete pratiti i sve ostale informacije i novosti o Cesarici.