Albina: "Ovo mi je dodatna motivacija da predstavim Hrvatsku u najboljem svjetlu, kako zaslužujemo"

Glasovanje za Hit veljače je završilo i još jedna pjesma ušla je u finale Cesarice!

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Jedina" u izvedbi grupe Pravila Igre, "Ljubav nema kraj" koju izvode Mia Negovetić i Edi, "Nema pravila" u izvedbi KUKU$A te pjesme "Tick-Tock" u izvedbi Albine i "Volim kako se smiješ" koju izvode Nikolina Tomljanović i Belfast Food.
Za hit godine nominirana je Albina s pjesmom "Tick-Tock" koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević, Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon.
Nakon pobjede na Dori 2021. Albina je pjesmu „Tick-Tock“ kojom se, u dosad neviđenom izdanju, predstavila na opatijskoj pozornici i izborila titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu 2021., objavila i kao singl. Za dvojezičnu verziju pjesme snimljen je i videospot čiju režiju potpisuje Sandra Mihaljević. Prema eurovizijskim anketama pjesma "Tick-Tock" jedan je od glavnih favorita, a da pjesmu voli i sluša i hrvatska publika, potvrđuje osvojena Cesarica za Hit veljače.

"Od srca zahvaljujem svim glasačima i Cesarici što su pjesmu Tick-Tock doveli do titule hita mjeseca veljače. Velika je to čast, Cesaricu pratim i prije godinu dana sam mogla samo maštati o tome da jednog dana budem dio scene koju Cesarica okuplja svojim priznanjima. Zahvalila bih još jednom svom timu, ovo je i njihova nagrada, a meni još dodatna motivacija da predstavim Hrvatsku na ESC-u u najboljem svjetlu, kako i zaslužujemo. Hvala vam!" izjavila je Albina.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit ožujka bit će predstavljeno u ponedjeljak 12. travnja.

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznat ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.