Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 
Image

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK mjesto je susreta hrvatske i inozemne kulturne i kreativne industrije. U organizaciji stručne službe ZAMP i Hrvatskog društva za autorsko pravo, uz Unison kao izvršnog producenta konferencije, MAKK iz godine u godinu u fokus stavlja kreativce i njihov proizvod, istovremeno razmatrajući njihov kulturni značaj, ali i gospodarski potencijal.

Panel diskusije, predavanja, prezentacije i radionice MAKK-a domaćini su istaknutim pojedincima iz svijeta glazbe, filma, književnosti, dizajna i medija, ali i predstavnicima domaćih kulturnih i političkih institucija te donositeljima odluka važnih za kreativnu zajednicu Hrvatske. Štoviše, upravo je s govornice MAKK-a prije nekoliko godina krenula domaćih autora za novu EU Direktivu o autorskom pravu koja je u konačnici uspješno izglasana u Europskom parlamentu.

Autor svjetskog glasa Guy Chambers, glazbeni producent Andy Wright, Johnny K. Palmer - jedan od najtraženijih mađarskih autora, hrvatski ministri kulture i financija, strani veleposlanici, najveće domaće glazbene zvijezde, poduzetnici iz tehnološkog sektora te brojni medijski stručnjaci dosad su na MAKK-u raspravljali o specifičnostima kreativnog poslanja, položaju umjetnika u rastućem digitalnom tržištu te izazovima za autorstvo i autorsko pravo u budućnosti.

www.makk.hr