Image
Image

Hrvatski rock, alternativni, indie, elektronski i hip hop glazbenici imaju vlastitu nagradu – riječ je nezavisnoj novinarskoj glazbenoj nagradi, Rock&Off.

Organizator nagrade, Unison - Hrvatski glazbeni savez i koproducent KD Tvornica kulture te pokretač Hrvatsko društvo skladatelja, okupili su više od 90 predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija – svi zajedno predstavljaju najbolje od suvremene hrvatske glazbe i nagrađuju najbolje od bogate, ali medijski često zanemarene glazbene scene. Nagrada Rock & Off dodjeljuje se u deset kategorija, a njeno glasačko tijelo čine istaknuti medijski profesionalci koji sustavno prate stvaralaštvo i aktivnosti domaće rock, alternativne, hip hop, indie, kantautorske i elektroničke scene.

Nagrade se dijele u kategorijama album i pjesma godine, ali i za najbolje nove izvođače u kategoriji „Veliki prasak“ te koncertne izvođače godine. Nagrade primaju i izvođači u rock, alter-pop, elektro, hip hop i jazz kategorijama. Tu je i nagrada publike, koju putem svoje platforme organizira Iskon kao partner manifestacije. 

Nagrada Rock&Off proizašla je iz glazbenog festivala RockOff koji je u četiri godine svog postojanja profilirao preko 70-ak bendova i izvođača koji su osim nagrada - snimanja albuma, singleova i videospotova - uspjeli zadobiti i širu medijsku pozornost; od emitiranja na radijskim programima, preko gostovanja u televizijskim emisijama, do prisutnosti u tiskanim i elektronskim medijima.

 

MALA ŠKOLA ROCK&OFF NOVINARSTVA

Mala škola Rock&Off novinarstva je projekt pokrenut s ciljem da se mladim novinarima i svima onima koji se žele baviti novinarstvom, ponudi mogućnost suradnje s kvalitetnim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

„Mala škola“ je besplatna za sve prijave, a sam edukacijski program program provodi Unison – Hrvatski glazbeni savez uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH te HDS-a.

 

ROCKOFF TOUR

Rock&Off Tour je turneja Rock&Off izvođača nominiranih u kategoriji „Veliki prasak godine“, po manjim gradovima u Hrvatskoj, koji imaju lokalnu infrastrukturu podržavanja Rock&Off glazbe.

Turneju podržavaju Hrvatsko društvo skladatelja i Ministarstvo kulture i medija RH.

 

ROCKOFF RADIO

Riječ je o online radiju koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću Rock&Off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama.

Pokretači su koproducenti Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, te organizator Hrvatsko društvo skladatelja uz potporu glavnog sponzora Iskona. Oni zajedničkim snagama kroz ovu platformu nastavljaju s cjelogodišnjom promocijom domaće Rock&Off glazbe.

 

SKENER

Cilj Rock&Off skenera je na jednom mjestu okupiti sve aktivnosti bendova i izvođača kroz Rock&Off izbornu godinu (albumi, pjesme, koncerti i ostalo), te tako podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Uz to, Rock&Off skener je zamišljen kao dodatna pomoć novinarima i glasačima pri nominiranju i glasovanju za nova izdanja Rock&Off nagrade.

 

RockOff
RockOff
RockOff
RockOff
MG
MG
RockOff
RockOff
MG
MG
MG
RockOff
RockOff
RockOff
MG
MG
RockOff
MG
MG
MG
RockOff
RockOff 2-

Facebook objave