PopRock.hr

Image

Televizijska emisija PopRock.hr nastala je s ciljem promoviranja hrvatske glazbe, hrvatskih izvođača i autora, a nastaje u produkciji udruge Izvan fokusa. Gosti iz svijeta glazbe svakodnevno dolaze u emisiju s novim pjesmama, najnovijim pričama s glazbene scene i nagradama kojima će počastiti svoje najveće obožavatelje Emisija PopRock.hr projekt je Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza, a nastala je s ciljem promicanja hrvatske glazbe te njenih autora i izvođača. Uz podršku Hrvatske radiotelevizije ovaj glazbeni projekt potiče predstavljanje i prisutnost domaće glazbe na državnoj razini te promiče stvaralaštvo i aktivnosti hrvatskih glazbenika. U proteklim izdanjima emisija se pokazala kao sjajna prilika za sve mlade, ali i afirmirane autore i izvođače da se predstave široj javnosti u odličnom televizijskom terminu.

U PopRock.hr-u svakodnevno gostuju domaći glazbenici koji predstavljaju svoj rad. Gledatelji pred malim ekranima u emisiji su do sada imali prilike vidjeti neka od najvećih hrvatskih glazbenih imena, a predstavio se i velik broj novih glazbenih nada te mladih glazbenika koji su tek objavili svoje prve singlove.

Unutar raznolikog glazbenog sadržaja, emisija donosi i vijesti te predstavlja nova izdanja iz svijeta popa, rocka, jazza i klasike, etno, tamburaške, klapske i instrumentalne glazbe. Dokaz je to da PopRock.hr obuhvaća cijelu paletu različitih glazbenih žanrova, a putem emisije dodatno se popularizirao i značaj glazbenih nagrada poput Porina i Cesarice, festivala i manifestacija te glazbene industrije općenito. U emisiji ima i puno zabavnog sadržaja u sklopu kojeg se glazbeni gosti prisjećaju svog prvog nastupa, svjedoče dramatičnom čitanju stihova svojih pjesama od strane drugih glazbenika ili u obliku vloga prepričavaju svoj običan radni dan.

U proteklim izdanjima voditelji Nina Slišković Goleš, Ivana Mišerić, Tamara Loos i Ermin Preljević donosili su razgovore s mnogobrojnim autorima i izvođačima hrvatske glazbe s informacijama o koncertima, novim glazbenim izdanjima te mnogim drugim novostima u životu naših glazbenika, a emisije su obilovale i video spotovima. U PopRock.hr-u se do lipnja 2021. godine održalo preko 500 glazbenih premijera, objavljeno je više od 3000 vijesti, a u gostima je bilo 1200 glazbenika i glazbenih profesionalaca, 150 svirki uživo, 4000 spotova i 200 reportaža je emitirano.. Emisija se emitira u večernjem terminu na Drugome programu Hrvatske televizije, a interaktivno je se može pratiti preko online platformi HRT-a, Facebooka, YouTubea i Instagram profila PopRock.hr.

IzvanFokusa-
Lidija Dokuzovi - Afion
Ida Prester
IzvanFokusa-
IzvanFokusa-
IzvanFokusa-
IzvanFokusa-
IzvanFokusa-
IzvanFokusa-

Facebook objave