MAJA BAJAMIĆ: “Plešem sama ima neki disco retro đir”

Ovotjedni PopRock.hr donosi nam puno glazbenih gostiju, novih spotova i pjesama!

Tjedan je otvorila Anezi koja nam je predstavila svoj album prvijenac „100 je razloga“: „Album ima 28 pjesama, 12 je autorskih, a ima i nekoliko obrada. Spontana je bila ideja za dvostruki album, Live iz Tvornice je bonus albumu koji je spontano nastao. A album je dobio ime po posljednjoj pjesmi koju smo snimili, to je i najosobnija pjesma do sada“. Emisiju s Anezi možete pogledati na HRTi platformi.

Večeras u studio stiže bend Mnogi drugi koji ima novu pjesmu „Šlag“. Predstavio ju je bas gitarist benda Filip Kovačević: „Pjesmu Šlag napisao je pjevač Martin Mandir i pjesma govori o tome koliko bi svatko od nas sam sebi trebao biti bitan i na prvom mjestu i da je sve ostalo nekakav začin. Ako ne možeš sam sa sobom biti okej, ništa drugo u životu neće funkcionirati“. Pitali smo Filipa što Mnogi drugi planiraju dalje: „U planu nam je do kraja godine, najvjerojatnije na jesen, objaviti drugi album. Možda ćemo objaviti dva EP-a umjesto jednog albuma.“

Novu pjesmu ima i Maja Bajamić„Plešem sama“: „Ta pjesma ima neki disco retro đir, ali ima i taj moderni vibe unutra. Donijeli smo ugođaj koji nam je nedostajao sve ovo vrijeme tijekom 'koronarnog' sistema. Pjesma je suradnja s Lorenzom, mladim DJem koji je već ostvario neke suradnje s našim poznatim glazbenicima“.

U četvrtak u studio stiže i Matej iz grupe BluVinil predstaviti pjesmu „Heroj“: „Ovo je prvi singl s našeg drugog studijskog albuma. Puno smo se pripremali za to izdanje i jako smo ponosni kako je sve to ispalo, otvorili smo novo poglavlje benda i imamo novog izdavača. Singl je najreprezentativniji za zvuk cijelog albuma, to je neki  synth-wave ex-yu rock miks“.

Tjedan zatvara Petar Beluhan iz grupe Mayales koji je ispričao sve o njihovoj novoj pjesmi „Adio, galioti“: „Mislim da se iz teksta pjesme može iščitati sve, cijela slika. Ovi Nazorovi galioti na kraju su zaokružili naslov pjesme i njen smisao. Dobro je ispalo, baš sam zadovoljan i lijepo je ispao spot. Ova pjesma malo dublje ulazi u suštinu albuma „Domovina“, našeg četvrtog albuma koji ima 12 pjesama. To je više old-school format s 50-ak minuta glazbe koju smo kuhali zadnje tri do četiri godine. Ispalo je bolje od onoga što smo očekivali“.

U ovotjednom PopRock.hr-u predstavljamo i novu pjesmu Plesača sporog stepa, Kozmodruma, Luke Nižetića, grupe RoLo i Zorana Predina; ali i gledamo nove spotove Dražena Zečića, Nine Badrić, grupe Detour, Željka Bebeka i Zdenke Kovačiček. Gledamo se večeras u 19:30 na Drugom programu HTV-a!

 

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?