Glazbeni Top20

Image

Glazbeni Top20 je televizijska emisija s top ljestvicom 20 najemitiranijih pjesama u hrvatskom eteru. Glazbeni Top20 formira se uvidom u FokusKontrol koji bilježi emitiranja na 135 hrvatskih radijskih postaja, uvidom u pozicioniranja na nacionalnim i županijskim top ljestvicama, zatim uzimanjem u obzir koncertne i diskografske aktivnosti te uvidom u pozicioniranja na relevantnim digitalnim glazbenim platformama. U novoj sezoni publika će moći vidjeti i tri nova prijedloga za ulaz na Glazbeni Top20.

Emisija je nastala s ciljem promicanja i popularizacije hrvatske glazbe te približavanjem rada hrvatskih glazbenika široj javnosti. Emisija se emitira jednom tjedno, svake subote u prime-time večernjem terminu na Drugome programu Hrvatske televizije. U produkciji Unisona - hrvatskog glazbenog saveza, emisija gledateljima nudi zanimljive razgovore, novitete s top ljestvica te opuštene i zabavne igre s glazbenim gostima.

U proteklim izdanjima voditeljice Anamarija Stišćak i Lorena Nosić donosili su razgovore s izvođačima hrvatske glazbe koji su se nalazili na prvih 20 mjesta hrvatske glazbene top ljestvice. Gosti se kroz brojne rubrike prisjećaju svojih početaka, ali i kroz zabavne razgovore i igre najavljuju sve novosti o albumima, singlovima te koncertima uz nove video spotove. U emisiji se do lipnja 2021. godine prikazalo preko 1200 spotova, a u gostima je bilo preko 200 glazbenika.

Image