BRANIMIR MIHALJEVIĆ: “Pjesme su super prihvaćene, Zagrebački festival ove godine bit će festival hitova”

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

U studio studio PopRock.hr-a ovaj tjedan stižu nam: Aljoša Šerić, Branimir Mihaljević, Heidi šeće psa, Berislav Šipuš i Šiza! 

U ponedjeljak nam stiže Aljoša Šerić ispričati sve o novom albumu Pavela “Ennui”: „Album se zove Ennui, s francuskog na hrvatski je to melankolija, neki zamor od svijeta. Imao sam ideju da se album zove Weltschmertz, ali to je malo grubo pa sam se dosjetio francuskog – sve dobro zvuči na francuskom – i zato Ennui”. Ispitali smo Aljošu i sve o ozljedi za vrijeme snimanja spota za pjesmu „Jedan dobar dan“: „Trebao sam plesati sa ženom, sasvim jednostavno, ona je naskočila na mene, ja ju primim i vrtim oko sebe. Međutim, kako smo snimali u kamenolomu i ta podloga nije bila baš za ples, a ja nisam najspretniji čovjek na svijetu što se tiče plesanja, i onda je noga zapela između nekog kamenja. Zbog toga u pola spota sjedim”. Od cijelog albuma, Aljoša je izdvojio ipak jednu drugu pjesmu, onu napisanu za kćer: “Ima jedna pjesma koja mi je jako draga, ona zatvara album, zove se „Sanjaj“, napisana je za našu malenu kćer. Ta pjesma mi je najviše prirasla srcu jer je jako osobna. No sve su mi pjesme drage. Svaki muzičar će ti reći da je zadnji album uvijek najbolji i to je tako do sljedećeg allbuma, još uvijek sam zadovoljan sa snimljenim”. Otkrio je i tko je radio naslovnicu albuma: “Naslovnicu je radio Filip Gržinčić, kao i spot za pjesmu „Jedan dobar dan“. Spot je jako dobar a naslovnica je sjajna, dobio je i nominaciju za Porin. Sigurno ćemo raditi opet s Filipom, sjajan je tip”.

U utorak u studio stiže Branimir Mihaljević ispričati nam što nas sve očekuje na Zagrebačkom festivalu čiji je umjetnički ravnatelj: “Novi datum održavanja Zagrebačkog festivala je 9. svibnja, održat ćemo ga u dvorani Kornati gdje se održao i prošle godine. Ovaj put, nažalost, bez publike. Ono što je puno bolje nego što bi bilo da se održao prije tri mjeseca je to da ga možemo održati u punoj produkciji, kako festival zaslužuje, s velikim orkestrom i s većim brojem ljudi. Ići ćemo uživo u direktnom TV prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji sa svim pjesmama i show programom”. Istaknuo ju i prednosti odgode održavanja festivala: “Dobra stvar što se dogodila u posljednja tri mjeseca je to da su pjesme izašle van i da su jako dobro prihvaćene kod publike tako da ćemo sada imati jedan festival hitova. Mislim da nam je ova odgoda donijela čak i nešto dobro”.

Heidi šeće psa imaju novi album i Smiljana ga stiže predstaviti ovu srijedu: “Na albumu je 13 pjesama, 10 je bilo prethodno objavljenih a album najavljujemo s pjesmom „Proljeće“. Žanr album je miks popa i rocka, malo čvršći pop i malo nježniji rock. U svakakve žanrove su nas smještali prije – power pop, feelgood pop, čak i indie i alternativa”. Ispričala nam je i kako bend postoji pet godina: “Prvi singl izašao je u siječnju 2017., aktivni smo nekih četiri godine zapravo iako bend postoji otprilike pet. U te četiri aktivne godine je i nastajao album. Mislili smo da ćemo napraviti jednu pjesmu i da je to to, no svidjelo nam se kako je ispalo i zaključili smo kako ćemo raditi i dalje”.

Ovaj tjedan ćemo saznati sve i o Ansamblu Cantus koji ove godine slavi 20 godina postojanja. U PopRock.hr nam stiže Berislav Šipuš, umjetnički voditelj ansambla: “Za 20 godina postojanja Cantus ansambla odlučili smo imati veliki koncert na Muzičkom biennalu Zagreb koji je i održan prošlog tjedna u Hrvatskom glazbenom zavodu uz direktan prijenos na YouTube kanalu. Jako je puno ljudi to gledalo i čestitam dečkima i curama, pogotovo maestru Skenderu koji je dirigirao taj koncert”. Upravo u čast tih 20 godina, Cantus Ansambl časti nas s 20 koncerata: “20 za 20 je projekt u kojem 20 solista Cantus ansambla svira 20 skladbi hrvatskih skladatelja, to je sve audio i video snimljeno u Hrvatskom glazbenom zavodu. I to je dosta čudan repertoar, projekt je krenuo u subotu, 24. travnja jer je točno na taj dan Cantus ansambl svirao svoj prvi koncert 2021. godine. Prva izvedba je od Martina Draušnika, a svakih idućih desetak dana izlazi nova – tako će na kraju godine publika moći vidjeti svih 20 izvedbi”.

Na samom kraju tjedna stiže nam Bruno iz grupe Šiza: “Ime albuma prvijenca „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem“ je zapravo jedan stih iz pjesme „Skromnost nikad nije bila fer“. Poruka je da moraš biti svoj, da je to najbitnije, nemoj posustati u tome. Meni je to prvi službeni album ikad, jako sam sretan zbog toga”. Pitali smo Brunu kako je nastajao album: “Na albumu smo radili godinu dana, čak i kraće. Bubnjar Marko Kuhar i ja smo se našli kad je prvi val korone posustao i na prvoj probi smo 'sklepali' pet pjesama. Na albumu ima deset pjesama, meni je osobni favorit „Oprostite, oprostite, oprostite“, to je najiskrenija pjesma koju sam izbacio, trebalo je moj ego ostaviti po strani i priznati neke stvari”.

U PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i novi singl Erika, Tare, grupe Trixy i Darije Hodnik, zatim gledamo novi spot Repera iz sobe, Branimira Bubice i klape Sebenico, Billie Joan i Ide Prester. Uz sve najavljujemo Massimov koncert i saznat ćemo sve o novom albumu Tončija Huljića.

Gledamo se već večeras u 19:30h na HTV2!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?