Cesarica 2021. - Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

HIT STUDENOG ZA HIT GODINE

Utrka za nagradu publike za hit 2021. godine bliži se velikom finalu. Prošli mjesec finalistima se pridružio Željko Bebek s pjesmom “Kćeri moja” tako da je s nagradama za Hit listopada i Hit lipnja, i Bebek u konkurenciji s dvije pjesme za Hit godine. 

Dosadašnji finalisti uz Željka Bebeka su i Matija Cvek, Albina, Marko Kutlić, Tonči Huljić i Petar Grašo, Gibonni, grupa Dalmatino i Lorena, a sad je vrijeme da vidimo tko će zajedno s njima ući u utrku za Hit godine. Preostala su nam još samo dva kruga do velikog finala. 

U konkurenciji za Hit studenoga su: 

Čuvam misto - Marko Škugor
Lažu fotografije - Gibonni
Nova godina nije se dogodila - Vatra

Pjesma o tebi - Vanna
Poljubi me za kraj - Silente

“Čuvam misto” ljubavna je pjesma Marka Škugora, šibenskog glazbenika. Ovo je prva pjesma koju on sam potpisuje, odnosno kako je rekao, prva od pjesama i osigurala mu je ulaz u konkurenciju za Hit studenoga! 
"Dragi moji, poklanjam vam ono najbolje od sebe. Ovo je prva od pjesama u kojoj sam autor i teksta i glazbe te jedva čekam čuti i vidjeti vaše reakcije. Nadam se da ćete uživati u ovoj ljubavnoj priči jednako kao i ja stvarajući ju”, rekao je Marko.

 

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla “Kiša” s kojim je osvojio Cesaricu za Hit svibnjaGibonni je objavio i drugi singl s aktualnog EP-a “U po’ ure” i ušao u konkurenciju za Hit studenoga! Radi se o pjesmi “Lažu fotografije” za koju Gibonni kaže da mu je jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a. Spot je nastao po Gibonnijevoj ideji, a redatelj je Filip Filković Philatz.

“Nova godina nije se dogodila” novi je, četvrti po redu, singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre
Ivan Dečak objasnio je što su željeli poručiti s novim singlom: “Naš novi singl zapravo je sugestija slušateljima: slavite svaki dan, bez obzira bio on tmuran ponedjeljak, dosadna srijeda ili jedva dočekani petak, pronađite u svakome od tih dana barem nekoliko minuta za proslavu s bližnjima!” 
Zaigranu energiju pjesme u video je pretočio redatelj Filip Gržinčić.

Godinu dana nakon hita “Puna memorija”, Vanna nastavlja s autorskim pjesmama. U izbor za Hit studenoga ušla je s pjesmom “Pjesma o tebi”, koju također autorski potpisuje, a njezine stihove i glazbu aranžmanski je uobličio Goran Kovačić.
„Publika mora ‘kupiti’ tvoju priču. Tu ne mislim ništa negativno, jednostavno im moraš uspjeti prodati svoj svjetonazor, bedastoću, svoje ludilo, pametnoću, nekakvu ljepotu. Nešto ti moraju povjerovati”, rekla je nedavno Vanna o pisanju svojih pjesama. 

Dubrovački bend Silente objavio je singl “Poljubi me za kraj” koji će se naći na njihovom nadolazećem četvrtom studijskom albumu, a trenutno se nalazi i u konkurenciju za Hit studenoga! Pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, a snimljena je uz produkciju Nikše Bratoša. 
“Ovaj put smo nastojali izaći iz svoje uobičajene sigurne zone i odraditi nešto što dosad nismo. Nadamo se da vam se sviđa. Šaljemo vam svima jedan veliki poljubac za kraj”, poručuje Silente.

Za predložene pjesme s liste za Hit studenoga publika može glasovati do petka, 17. prosinca u ponoć, a glasovati se može online: putem Facebook stranice Cesarica m.me/cesaricaCesarica Viber chatbota https://chats.viber.com/cesarica/hr , te na službenoj stranici cesarica.org

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

 

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 

Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica