Cesarica 2021. - Predstavljene pjesme za hit listopada

HIT LISTOPADA ZA HIT GODINE

 

Dosadašnjim finalistima Cesarice - Matiji Cveku, Albini, Marku Kutliću, Tončiju Huljiću i Petru Graši, Gibonniju, Željku Bebeku i grupi Dalmatino pridružila se Lorena s pjesmom "Tvoja i gotovo". Pjesma, koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, ponijela je titulu Hit rujna, a utrka za najveću glazbenu nagradu publike se nastavlja.

U konkurenciji za Hit listopada su pjesme:

Generacija - Matija Cvek
Kćeri moja - Željko Bebek
Lažu fotografije - Gibonni

Pjesma o tebi - Vanna
Volim što te ne volim - Zsa Zsa

Pjesma „Generacija“ još je jedan singl skinut s albuma prvijenca Matije Cveka, a nastala je u suradnji Matije i cijelog njegovog benda The Funkensteins. Za pjesmu je snimljen i video spot koji je montiran od video snimaka s rasprodane ljetne turneje albuma „Izbirljivo i slučajno“. Montažu spota potpisuje Luka Sepčić.

„Presretan sam uoči objave novog singla. Nakon radnog ljeta punog fenomenalnih nastupa objavljujemo mali omaž svemu što smo kao bend prošli, privatno i svirajući. Mala obitelj koja uživa u smijehu, veselju, glazbi i prijateljstvu te se uspješno nosi sa zahtjevima koje današnji svijet i generacijski superbrzi žrvanj stavlja pred nas“, rekao je Matija Cvek.

Legendarni Željko Bebek novu je pjesmu i spot "Kćeri moja" posvetio svojoj kćeri, kao i svim očevima koji će jednog dana svoje kćeri pratiti do oltara, do izabranika njihovog srca.

Stihove hitmejkera Nenada Ninčevića uglazbio je Branimir Mihaljević koji je napisao i aranžman. Uz slavnog oca buduću je mladenku u videospotu odglumila Katarina Bebek, a kako se u gitarskim solo dionicama pojavljuje i njezin brat Zvone Bebek možemo ovo nazvati pravim obiteljskim videom. Režija i ovog spota povjerena je Sandri Mihaljević, redateljici mnogih Bebekovih spotova.

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla “Kiša”, koji je od prvog emitiranja do danas i dalje jedna od najemitiranijih pjesama u eteru domaćih radio stanica, ali i onih u cijeloj regiji, Gibonni je objavio i drugi singl s aktualnog EP-a “U po’ ure”. Radi se o pjesmi “Lažu fotografije” za koju Gibonni kaže da mu je jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanista Matija Dedić i gitarista Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a. Novi singl dobio je i svoje prateće video izdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz.

Na oduševljenje svoje mnogobrojne publike jedna od naših najboljih vokalistica objavila je novu pjesmu. Godinu dana nakon ultimativnog hita “Puna memorija”, s kojim se ustoličila i kao sjajna autorica, Vanna nastavlja nizati hitove. Njezine stihove i glazbu ponovo je savršeno aranžmanski uobličio Goran Kovačić, a “Pjesma o tebi” još je jedna snažna pjesma obojana jakim emocijama.

Publika mora ‘kupiti’ tvoju priču. Tu ne mislim ništa negativno, jednostavno im moraš uspjeti prodati svoj svjetonazor, bedastoću, svoje ludilo, pametnoću, nekakvu ljepotu. Nešto ti moraju povjerovati”, rekla je nedavno Vanna o pisanju svojih pjesama.
 

Zsa Zsa 2020. godinu pamti kao najuspješniju u dosadašnjoj glazbenoj karijeri budući da je megahit „Ova ljubav“ osvojio srca publike i glazbenih urednika diljem Hrvatske. Fuzija popa i trapa u suradnji s Hiljsonom Mandelom izdominirala je domaćim radijskim eterom, a Zsa Zsa & Hilje su za svoju suradnju dobili najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu publike Cesaricu, i to za Hit godine i Pop Hit godine. Zsa Zsa sada ima svojevrsnu nasljednicu pjesme s kojom je osvojila Hit godine, a to je pjesma „Volim što te ne volim“

“Ovo mi je prva pjesma na koju sam odlijepila bez nekog filozofiranja koje tipično imam, uvijek nešto mijenjam i gnjavim sve u studiju, ali sad mi je energija u pjesmi po mom guštu. Jedino sam shvatila da se u glazbi vidi moja blizanačka podvojenost, prošla pjesma je bila ljubavna, ova je sad sva 'I don't care about you', ali već vidim da ću uskoro opet biti zaljubljena do neba!”, rekla je Zsa Zsa. Tekst i glazbu pjesme potpisuje Ante Pecotić, a produkciju Bojan Šalamon - Shalla.

 

 

Za predložene pjesme s liste za Hit kolovoza publika može glasovati do petka, 19. studenog u ponoć, a glasovati se može online: putem Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica, Cesarica Viber chatbota https://chats.viber.com/cesarica/hr, te na službenoj stranici cesarica.org

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

 

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 

Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica