Cesarica 2021. - Predstavljene pjesme za hit rujna

HIT RUJNA ZA HIT GODINE

Pjesma "Refužo" koju izvodi grupa Dalmatino, a autorski potpisuje Ivo Jagnjić, ponijela je titulu Hita kolovoza. Dalmatino se pridružio dosadašnjim finalistima - Matiji Cveku, Albini, Marku Kutliću, Tončiju Huljiću i Petru Graši, Gibonniju te Željku Bebeku. Utrka za najveću glazbenu nagradu publike se nastavlja i u potrazi smo za novim mjesečnim hitom. 

U konkurenciji za Hit rujna su pjesme:

Okus ljubavi - Vigor
Prozor - Jure Brkljača
Sama - Urban&4

Tvoja i gotovo - Lorena
Volim što te ne volim - Zsa Zsa

 

Novi singl grupe Vigor "Okus ljubavi” prava je ljetna 'vigorovska' pjesma mediteranskog zvuka s atraktivnim videospotom. Pjesmu autorski potpisuje Dominik Šušković, pjevač benda O.S.D.S.

“U vrijeme dok je svijet obojan tako lošim bojama, mi pjevamo o pozitivi, o ljubavi. Ljubav je pokretač svega, oduvijek je bila i uvijek će biti.  Kao što cvijet ne može bez sunca i vode, tako čovjek ne može bez ljubavi. Ljubav je ono što te ispunjava, daje ti krila da osvajaš nove svjetove s ljudima koje voliš”, kaže pjevač grupe Mario Roth.  

Romantična pjesma dobila je i savršenu kulisu za sretnu ljubavnu priču. Upravo zato pao je izbor na Dubrovnik, koji se savršeno uklopio u temu pjesme.

Ovo je četvrti singl koji Vigor izbacuje u zadnjih godinu dana. “Siguran sam da će publika pustiti "Okus ljubavi" u srce, dušu i pod kožu. I da ćemo je zajedno pjevati na koncertima i ove jeseni”, pozitivan je i zahvalan Mario Roth.

Pjesma “Prozor” dolazi s albuma prvijenca Jure Brkljače 'Ostani tajna moga života'. Riječ je o skladbi koju je Jure predstavio na ovogodišnjoj šibenskoj Šansoni, a za koju je osvojio i treću nagradu publike.

Balada o skrivenoj, ali pravoj ljubavi, koju autorski potpisuje Miroslav Rus, dobila je i svoj vizualni epilog. Uz Juru, u video uratku pojavljuju se profesionalni plesači, koji su dodatno obogatili cijelu glazbenu priču svojim plesnim vještinama. Jure ne skriva svoje zadovoljstvo i uzbuđenje: “Radi se o klasičnom spotu u kojem sjedim za klavirom i sviram, a cijeli ugođaj upotpunili su dodatno vrhunski plesači Paula Jeričević i Mario Ožbolt, kojima se ovim putem zahvaljujem od srca. Oni su svoj dio odradili stvarno profesionalno, kao i ekipa Hit produkcije na čelu s Hrvojem Banićem, s kojim je uvijek zadovoljstvo i gušt raditi. Najbolje je da ne govorim previše, to se mora doživjeti kao cjelina, jer pjesma i video spot zajedno to i jesu, a ja vjerujem u nju."

Aktualni singl "Sama"Urban&4 nalazi se na njegovom novom dvostrukom studijskom albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz". 

Nakon Porinom nagrađene "Iskre", "Pseće oluje", "Kuće sjećanja" i "Diva", "Sama" je peti singl Urbana i Četvorke, a o nastanku pjesme Urban kaže: "Pjesma 'Sama' nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njezina prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj." 

Pjesma "Sama" govori sama za sebe, potrebno je samo slušati. Režiju spota potpisuje Milica Czerny Urban. "O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima. Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način", dodao je Urban.

Solinjanka Lorena Bućan, zadnji je singl "Tvoja i gotovo" izvela na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Ponovno je na splitskim Prokurativama uvjerljivo otpjevala pjesmu Tončija i Vjekoslave Huljić. 

Devetnaestogodišnja pjevačica prošle je godine na 60. jubilarnom Splitskom festivalu osvojila Zlatni val, prvu nagradu stručnog žirija i novinarsku nagradu za najbolju interpretaciju pjesme "Kako samo mater zna". Svojim moćnim glasom i sugestivnom izvedbom osvojila je brojnu publiku, a prvi koji je zapazio njen potencijal bio je upravo iskusni hitmejker Tonči Huljić.

Pjesmu "Tvoja i gotovo" prati i atraktivan videospot čiju režiji potpisuje Vojan Koceić.

 

Zsa Zsa 2020. godinu pamti kao najuspješniju u dosadašnjoj glazbenoj karijeri budući da je megahit „Ova ljubav“ osvojio srca publike i glazbenih urednika diljem Hrvatske. Fuzija popa i trapa u suradnji s Hiljsonom Mandelom izdominirala je domaćim radijskim eterom, a Zsa Zsa & Hilje su za svoju suradnju dobili najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu publike Cesaricu, i to za Hit godine i Pop Hit godine

Zsa Zsa u novo ljeto ulazi s pjesmom „Volim što te ne volim“, svojevrsnom nasljednicom „Ove ljubavi“.

“Ovo mi je prva pjesma na koju sam odlijepila bez nekog filozofiranja koje tipično imam, uvijek nešto mijenjam i gnjavim sve u studiju, ali sad mi je energija u pjesmi po mom guštu. Jedino sam shvatila da se u glazbi vidi moja blizanačka podvojenost, prošla pjesma je bila ljubavna, ova je sad sva 'I don't care about you', ali već vidim da ću uskoro opet biti zaljubljena do neba!”, rekla je Zsa Zsa. Tekst i glazbu pjesme potpisuje Ante Pecotić, a produkciju Bojan Šalamon - Shalla.

Za predložene pjesme s liste za Hit kolovoza publika može glasovati do petka, 22. listopada u ponoć, a glasovati se može online: putem Facebook stranice Cesarica m.me/cesaricaViber javnog profila Cesarice https://chats.viber.com/cesarica, te na službenoj stranici cesarica.org

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

 

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 

Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica