Eric zatvara Rock&Off turneju 15. listopada u Samoboru!

Nakon što je u lipnju ove godine otvorio Rock&Off turneju nastupom u Virovitici, Eric će istu i zatvoriti i to 15. listopada! Naš mladi glazbenik nastupit će ove subote na glavnom gradskom trgu u Samoboru s početkom u 19:30 sati.

Eric je jedan od nominiranih glazbenika na četvrtom izdanju nagrade Rock&Off u kategoriji Veliki prasak godine. "Bila je velika čast uopće biti nominiran za Veliki prasak godine, to nisam ni očekivao. Cijeli ambijent na dodjeli nagrada je bio odličan i nakon toga su mi se stvarno lijepe stvari krenule događati", rekao je prije nekoliko mjeseci.

Koprivničanac Eric dvadesetogodišnji je vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent koji iza sebe ima album “I Am Eric”. Na albumu se nalazi 11 pjesama kojima se Eric predstavio unazad par godina, a o njegovoj glazbi koja se sviđa širim masama dovoljno govori činjenica da je početkom godine nastupio na Rock&Off-u i Porinu u kategorijama najboljeg debitanta te predstavio autorsku pjesmu na Dori. Eric je svoj put od klasične naobrazbe i malog DIY studija u spavaćoj sobi do samostalnog prvijenca prešao u samo nekoliko godina. Čvrsto držeći sve autorske i producentske konce u svojim rukama, Eric hrabro korača prema samom čelu domaćeg mainstreama.

Rock&Off turneja je u Samoboru prvotno trebala stati u srpnju ove godine, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prebačena je za nekoliko mjeseci. Eric, Fran Vasilić, Miriiam i Šiza svoju su glazbu imali priliku predstaviti u Virovitici, Ozlju, Kninu, Šibeniku te na Motovun Film Festivalu i Liburnia Film Festivalu.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Off-a Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.

Peta dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off održat će se u veljači 2023. godine.