GOBAC: Nova pjesma Banana uglavnom se bavi nabrajanjem svježeg voća. Ostalo je na vašoj mašti!

Ovog tjedna u PopRock.hru!

Zagreb, 06. srpnja 2020. – Ovaj tjedan PopRock.hr zajedno s Tamarom Loos otvara Bobo Knežević, a zatvara Dabor Gobac! Tu su i Detour, pocket palma i Milan Majerović Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a. Najnoviji spotovi, singlovi, godišnji izvještaji autorskih honorara, inspiracije za pjesme, osvrti na dobivene Porine.. sve nas to čeka ovaj tjedan na HTV2 svaki dan od 19:30h!

Bobo Knežević predstavio je svoju novu pjesmu, koja je nastala zajedno s Radiofonikom, Cjepivo. Na pitanje kako se na njega odrazila situacija s koronom, Bobo kaže: „Ne toliko loše koliko sam mislio da će se odraziti. Radili smo neke nove pjesme, konkretno ovu  Cjepivo tako da je bilo dosta kreativno s malo šetnje i kontemplacije. Radimo na još nekim pjesmama, uz promociju pjesme Cjepivo, pa bi trebali zaokružiti sve u album“.

Davor Gobac stiže u PopRock.hr ovaj tjedan predstaviti novi singl Psihomodo Pop-a s albuma Digitalno nebo, a taj novi singl je – Banana. Gobac je u svom stilu opisao pjesmu: „Banana se uglavnom bavi nabrajanjem svježeg voća. Sve ostalo je na vašoj mašti“. Autor spota za Bananu je Dalibor Barić za kojeg Gobac kaže da im je odličan. Tamara Loos pitala je Gopca i za nedavno dobivene Porine za najbolji spot za pjesmu Digitalno nebo kao i za rock album: „Gonzo je dobio za spot i spot je fora skroz, a za rock album to mi je baš bilo drago da smo dobili taj Porin. To je nagrada struke. Mislim da smo napravili dobar rock album koji balansira između tog nekog retra i modernog. Naš producent Skansi je napravio baš dobar sound“, rekao je Gobac.

Milan Majerović Stilinović ispred HDS ZAMP-a rekao je kako je za 2019. godinu isplaćeno više od 110 milijuna kuna autorskih honorara. „Za 2019. godinu temeljem korištenja na radiju, televiziji, priredbama, nastupima itd; najemitiranija pjesma je Vjekoslave i Tončija Huljića koju izvodi Petar Grašo Voli me, zatim je tu Ante Pecotić koji je napravio veliki hit za Ninu Badrić – Rekao si. Treća je Mia Dimšić i njen tim Vjeko Dimter i Damir Bačić s pjesmom Ovaj grad.“, rekao je Milan Majerović Stilinović. Najuspješniji autori su ljudi s velikom i dugom poviješću stvaranja, tako da su tu i ove godine Tonči i Vjekoslava Huljić, Ante Pecotić, Miro Buljan, Miroslav Rus, Gibonni, Neno Belan itd...

Novi singl ima i DETOUR i to pod nazivom Šarena. „Ova pjesma otvara neko novo poglavlje, početak snimanja jednog novog albuma. Tipična je „korona“ pjesma, kako je bio lock down, nismo se mogli viđati tako da sam ovaj singl ja solo snimio, back vokale su mi otpjevale kolegice Ivana Kindl i Antonija Šerić, njihovi partneri su mi bili tonski snimatelji“, rekao je  Nenad Borgudan. Autor i glazbe i teksta je upravo Nenad Borgudan, a redatelj spota za Šarenu je Dinko Šimac za kojeg Borgudan kaže da uvijek dođe s nekom sjajnom idejom.

Još jedno predstavljanje novog singla odvija se ovaj tjedan u PopRock.hr-u, a to je novi singl Ima nema nas grupe pocket palma. Anja Papa iz pocket palme o pjesmi kaže: „To je pjesma koja postoji već godinu dana, nastala je zapravo nakon jednog vrlo bolnog prekida i izrodila sam tu pjesmu u 2 dana. Skužili smo da ima dosta pregleda na YouTube-u a da nema spot tako da smo odlučili izbaciti ovu pjesmu kao singl“. Tamara je postavila pitanje i o suradnji s Nikom Turković. „Nika nam je došla s demo snimkom i tekstom i Luka i ja smo to zapakirali u finalnu pjesmu. Jedna jako jako lijepa suradnja“, kaže Anja.

Ne propustite PopRock.hr svakog radnog dana od 19:30h – HTV2!