HRVOJE HORVAT: “Konkurencija za Rock&Off je jaka!”

Ovaj tjedan u PopRock.hr-u saznajemo sve o Rock&Offu i Cesarici, a stižu nam i Soma Dollara, Dado Marinković i Svemirko!

 

Večeras nam u PopRock.hr stiže Hrvoje Horvat, direktor nezavisne novinarske glazbene nagrada Rock&Off. „Glazbenici su ove godine jedni od prvih koji su ostali bez posla i vjerojatno će se zadnji vratiti poslu, no godina je ipak bila dobra što se tiče albuma i pjesama, ljudi su marljivo radili i pokazalo se kako umjetnost uvijek ide naprijed. Treba im svima dati medalju za to. Nagrada Rock&Off je možda najstručnija kod nas, više od 80 novinara koji se bave glazbom izabrali su nominirane u 9 kategorija i pokazali raznolikost naše scene“, rekao je Horvat. Dodao je i kako je konkurencija jaka: „Pokušali smo napraviti Rock&Off što jednostavnije pa smo podijelili sve u 9 kategorija i dodali još jednu koja je Iskonova nagrada publike. Konkurencija je ogromna pa u nekim kategorijama imamo i po 5 ili 6 nominiranih jer su imali jednaki broj glasova. To su već vrlo jaka imena koja većina publike poznaje“.

U utorak ćemo saznati sve o nadolazećim projektima Unisona, hrvatskog glazbenog saveza i o glazbenoj nagradi Cesarica. „S obzirom na katastrofu koju je potres uzrokovao, glazbene udruge usmjerile su se na pomoć stradalima u potresu, tako da će se mnoga sredstva koja su namijenjena za glazbena događanja preusmjeriti onima kojima je najpotrebnije. Projekti Unisona, hrvatskog glazbenog saveza i udruga osnivača ići će dalje, ali u manjim oblicima, odnosno bitno je da se nastavljaju, a pritom i pomažu stradalima“, rekla je Ružica Popović, voditeljica ureda za odnose s javnošću Unisona. Najavila je i nagradu Cesarica: „Slijedi nam nagrada publike za hit godine - Cesarica, konkurencija je velika, Damir Kedžo je nominiran čak za 2 pjesme, a tu su i ostala odlična imena: Vinko Ćemeraš, Silente, Vanna, Petar Grašo, Pravila igre, Franka, Massimo, Antonija Šola i Mario Roth, Pravila Igre i Marko Perković Thompson“.
U srijedu u PopRock.hr stiže Zlatan Hrle aka Soma Dollara: „Miro Ungar me prije godinu dana nazvao i pitao može li izvoditi pjesmu "Zagreb, Amerika u malom“. Tako smo se upoznali, on je jako simpatičan i spomenuo sam mu trilogiju odnosno kako ćemo svakih 15 godina objaviti jednu pjesmu o Zagrebu i on je bio logičan gost za tako nešto“. Objasnio i je humanitarnu notu ove pjesme: „Od te pjesme neću zaraditi ništa, odrekao sam se svih primanja i odlučio donirati Centru za odgoj i obrazovanje te pomoć slijepim i slabovidnim osobama“.

Dado Marinković stiže u četvrtak najaviti svoj album „My life“: „Ovaj album počeo sam raditi prije 10 godina, navikao sam da sam „iza“ i da nisam neki frontmen, ali muzika je bila jača i htio sam to završiti“. Opisao je i kakav je to album i s kim je sve surađivao: „Žanrovski je to raznoliko, ima rocka, bluesa, funka i jazza, radio sam to za sebe, to je nešto što bi ja htio čuti, tako da je bio potpuni gušt. Sa mnom je tu jako puno imena poput Brune Mičetića, Vojkana Jocića, Zvjezdana Ružića, Gojke Tomljanovića, Svete Petrića, Kristijana Terzića, Miroslava Lesića i mnogih drugih“. Osvrnuo se i na svoj dosadašnji rad: „Nadam se da znanje prenosim svojim snimkama i tko god me pita da mu nešto pokažem, uvijek rado to napravim. Sviram cijeli život, to mi je normalna stvar tako da mi pozivi od velikih izvođača nisu strani. Ništa to preko noći nije nastalo, ali gurao sam uvijek dalje.

U petak nam stiže Mate Ponjević iz benda Svemirko. Skalamerija je zapravo treći album benda, a opisao bi ga kao Svemirko na steroidima. Ovaj album završava trilogiju i definitivno označava jedan pomak benda u samom zvuku“, rekao je Mate a usput najavio i novi materijal benda „Fire in Cairo“: „Fire in Cairo će objaviti novi album u 3. mjesecu, radi se o vrlo zanimljivom materijalu, a u žanru se mogu očekivati velike promjene. Počeli smo se baviti puno više aranžmanima i orkestracijama, a snimali smo dosta analogno“.

Osim glazbenih gostiju ovaj tjedan predstavljamo i album grupe Emanuel kao i novi album klape Cambi. Saznat ćemo i sve informacije o nagradama Cesarica i Rock&Off, pogledati novi spot Ivana Zaka kao i novi spot Psihomodo Popa te predstaviti singlove benda Motus Vita Est, Chasing Norda, Mattea Cetinskog i Stjepana Lacha.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30 h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?