Izaberi hit srpnja za hit godine

Kreće novi izbor za Cesaricu – Tko će osvojiti nagradu za Hit srpnja?

Nakon što su Cesaricu za Hit lipnja osvojili Tonči Huljić & Madre Badessa s pjesmom „Baci oko na mene“ kreće novi odabir – Hit srpnja za Hit godine!

Ovaj mjesec u konkurenciji su:

Fortunata – Danijela Martinović
Jedno bez drugoga – Lorena
Kontra neba ne smiš ić – Marko Škugor
Sve smo mogli imat – Doris Dragović
Zamisli – Massimo

Glasovanje za Hit srpnja traje do 26. kolovoza u ponoć, a glasovati se može putem
Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

 

FORTUNATA – DANIJELA MARTINOVIĆ

Pjesmu “Fortunata” Danijela Martinović predstavila je na ovogodišnjem Splitskom festivalu na kojem je nastupila nakon sedam godina. “Prošle godine dok sam se odmarala na svjetioniku, negdje u rane jutarnje sate, Lea Dekleva poslala mi je pjesmu otpjevanu samo uz klavir. Odmah sam znala da pjesma mora biti izvedena isključivo na Prokurativama u mom gradu, na Splitskom festivalu na pozornici koja me je prva zagrlila i širom otvorila vrata, tada meni – potpuno nestvarnoj budućnosti.”, otkrila je Danijela. Spot za pjesmu potpisuje Dario Radusin.

JEDNO BEZ DRUGOGA - LORENA

Pjesmu “Jedno bez drugoga”, autora Tončija i Vjekoslave Huljić, Lorena je izvela na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Upravo je taj festival Loreni dao vjetar u leđa jer je na njemu osvojila i prve važne nagrade. “Ova pjesma je baš po mom guštu, to je prekrasna pjesma o povezanosti dvoje ljudi koji se silno vole i ne mogu jedno bez drugoga.”, izjavila je Lorena.

KONTRA NEBA NE SMIŠ IĆ – MARKO ŠKUGOR

"Kontra neba ne smiš ić" još je jedna autorska pjesma Marka Škugora. Ova pjesma nastavak je priče prve autorske pjesme "Čuvam misto" te svojevrsna najava idućeg albuma. Spot je nastao u režiji Pilot studija, a snimljen je u Prvić Luci, rodnom mjestu Markove mame. Najmlađi glumac u spotu je Markov stariji sin Andrija.

SVE SMO MOGLI IMAT – DORIS DRAGOVIĆ

Doris Dragović uskoro obilježava 40 godina bogate i uspješne glazbene karijere, a kao uvertiru u obilježavanje svoje duge i uspješne karijere, publici je poklonila novu pjesmu "Sve smo mogli imat" čiji su autori Ivan Huljić i Vjekoslava Huljić, dok aranžman potpisuje Leo Škaro. Spot je radio Pilot Studio. “I opet smo je mjesecima kovali, kovali i kovali. Kao da je od čelika. Ali note su, očito, jače! Na radost nas koji smo je stvarali, i ne zbog 40 godina rada, nego jer ne možemo drugačije, želim da vam „Sve smo mogli imat“ donese gušta, barem koliko i nama”, poručila je Doris.

ZAMISLI – MASSIMO

Pjesma „Zamisli“ posljednja je pjesma pokojnog Rajka Dujmića koju je Ivan Dečak glazbeno dovršio te napisao cjelokupan tekst. Bila je to želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić koja je htjela da glazba omiljenog kantautora još jednom zaživi i to upravo uz pomoć Ivana Dečaka i Massima. “Tema je kao i uvijek propitivanje trajanja života, neumitnosti prolaska vremena, čovjekove slabosti, ali i čovjekova radost što mu je uopće poklonjen život u ovom lijepom univerzumu”, ističe Massimo.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se šestu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica