Izaberi hit travnja za hit godine

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Cesaricu za Hit ožujka osvojila je grupa Parni valjak s pjesmom "Ponovo", čije stihove i glazbu potpisuje Husein Hasanefendić Hus.

Vrijeme je za odabir novog mjesečnog hita, a u konkurenciji za Hit travnja su:

Daleko je dom - Leteći odred
Idi - Silente
Moli za nas - Marko Bošnjak
Nekad je bilo bolje - Detour
Zagrli život - Luka Nižetić

Glasovanje za Hit travnja traje do 27. svibnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org

Na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu Leteći odred predstavio se s pjesmom "Daleko je dom". Novi je to uradak provjerenog autora, osnivača i frontmena Letećeg odreda, Denisa Dumančića koji potpisuje glazbu, a zajedno s hitmejkerom Fayom i tekst. Aranžman je radio Marko Mihaljević.

Sukladno samom nazivu pjesme Denis se s redateljem spota, Nikolom Bosiljem, uputio na jadransku obalu gdje je nastala vizualna priča ove pjesme. Njezina poruka je itekako emotivna - "Daleko je dom, daleko su svi, daleko si ljubavi, al' u srcu mom svi su blizu, znaj, tu na jedan otkucaj". Stoga, koliko god smo udaljeni jedni od drugih, u bilo kojoj situaciji, srca će uvijek biti blizu, na otkucaj ili dva, itekako dovoljno da ne odu u zaborav.

 

U svega dva tjedna od objave, novi singl i spot benda Silente “Idi” osvojio je publiku i radijski eter diljem Hrvatske, a sjajan je to uvod u nadolazeći novi album i bogatu koncertnu sezonu. Pjesma se od samog izlaska vrti u eteru domaćih i regionalnih radijskih postaja, dok se istovremeno ne miče s visokih pozicija liste trending pjesama. 

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. I ovoga puta za produkciju je zaslužan Nikša Bratoš, a mix potpisuje Domagoj Perišić. Singl prati i videospot u režiji Gržinčić Creative Visuals produkcije. 

Singl “Idi” peti je i posljednji najavni singl s nadolazećeg četvrtog studijskog albuma Silentea koji se očekuje na tržištu sredinom svibnja.

Svojim prvim singlom “Moli za nas” Marko Bošnjak osvojio je srca hrvatske publike, stoga ne čudi da je odmah po objavi bio u vrhu YouTube trendinga i postao favorit na Dori, gdje je završio kao drugoplasirani i ostao zapamćen po snažnom i emotivnom nastupu. Glazbu i tekst potpisuje Vlaho Arbulić, a pjesmu prati i snažan glazbeni spot s kojim je Marko još jednom pokazao da je na velika vrata ušao na domaću glazbenu scenu.

“Oduševljen sam dojmovima publike nakon objave pjesme ‘Moli za nas’. Očekivao sam dobru povratnu informaciju, ali nisam se nadao da će to biti ovakvih razmjera. Iznimno sam sretan i ovo mi je ogroman vjetar u leđa za sve što slijedi.”

Detour s pjesmom "Nekad je bilo bolje", petim singlom s njihovog nadolazećeg albuma, donosi zvuk nostalgije. 

"Nekad je bilo bolje' je nostalgična šlager pjesma u maniri festivala zabavne glazbe osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nastala je kao pokušaj svojevrsnog hommagea radu grupa ABBA i Novih fosila. Radi se o pomalo atipičnoj, a mogu opet reći očekivanoj pjesmi unutar našeg opusa. Kao što i sam naslov sugerira pjesma govori o sjećanju na  vremena i samim time predstavlja kritiku ovog vremena u kojem živimo. Sve to iz perspektive jedne divne osobe starije životne dobi koja je na neki način inspirirala nastanak ove pjesme", izjavio je autor pjesme Nenad Borgudan. 

Detourovci su sa svojim novim singlom trijumfirali na Zagrebačkom festivalu osvojivši prvu nagradu žirija i prvu nagradu HURIN-a.

Luka Nižetić sa singlom “Zagrli život” nastupio je na Zagrebačkom festivalu osvojivši drugo mjesto prema glasovima žirija. Nova je pjesma najava studijskog izdanja koji bi trebao izaći tijekom rujna. S novim singlom, kojeg autorski potpisuje njegov stalni suradnik Mario Mihaljević, a aranžman Marko Mihaljević, Luka je i dalje zadržao svoj prepoznatljivi zvuk mediteranskog popa. Kako i sam priznaje “Zagrli život” je porukom, atmosferom i glazbenim izričajem svojevrsni nastavak pjesme “Ka more je život”. 

Mario je i ovog puta napisao motivirajuću, optimističnu, pozitivnu odu životu kojom jasno poručuje kako život treba živjeti bez straha i ograničenja, gdje je svaki trenutak važan pogotovo s osobama koje ga upotpunjuju. Zadovoljan sam prijemom dosadašnjih singlova i reakcijom publike”izjavio je Luka.

 
Režiju videospota potpisuje Luka Vidović.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se šestu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica