J.R. August oduševio u Ozlju!

Rock&OFF turneja koja se održava po prvi put ove godine s ciljem dovođenja Rock&OFF izvođača u manje gradove gdje publika nema priliku uživati u takvoj glazbi, započela je koncertima u Đakovu i Kutini, gdje su Je Veux, Ogenj i The Siids sjajnim koncertima oduševili publiku na sjeveru Hrvatske. Turneja se zatim preselila na jug Hrvatske gdje su u Jelsi i Kninu J.R. August, BluVinil i Aklea Neon priredili koncerte za pamćenje. Potom se turneja nastavila 5. srpnja u Samoboru gdje su u predivnoj atmosferi u parku iza Muzeja nastupili J.R. August i Je Veux. U petak 9. srpnja, J.R. August je održao koncert u Dnevnom boravku na rijeci u Ozlju.

Foto: Filip Kovačević

"Nama je ovaj koncert bio najbolji do sada, zato što je četvrti koncert na Rock&Off Touru i zato što je blizu rijeka Kupa. Bilo nam je super, uživali smo, unatoč mušicama u grlu. Na ovom touru najviše me iznenadila riječ turneja jer ona u hrvatskom ima posebno značenje – nitko praktički ne svira turneje i to pogotovo u ovo čudno vrijeme. Ova četiri koncerta su bila nešto što vjerojatno sami ne bi tako dogovorili. Ljudi su sva četiri grada bili dobro raspoloženi i vole muziku. U Kninu i Jelsi nikad nisam bio, kao ni na ovom kupalištu ovdje na Kupi, tako da se zbilja poklopilo da smo nastupali na takvim mjestima. Jedva čekam da ponovno budu normalne mjere, da se može normalno održavati Rock&Off i kao nagrada i kao ovaj Tour, da budem u publici i da vidim svoje prijatelje i kolege kako dobivaju ove nagrade i da drugi izvođači idu na ovakve turneje", rekao je J.R. August.

Foto: Filip Kovačević


"Koncert J.R. Augusta u Ozlju u Dnevnom boravku na rijeci bio je zaista sjajan i apsolutno logičan potez, uz Rock&Off ekipu i organizaciju, dovesti J.R. Augusta  upravo ovdje budući da on često u svojim pjesmama opjevava rijeke, voli i on ovaj ambijent. Mislim da smo se savršeno uklopili, publika je bila apsolutno zadovoljna i ono što je najbitnije u ovim vremenima, mislim da su dnevni boravci pokazali kako se mogu raditi koncerti i da to publika u potpunosti podržava. Dnevni boravci vole ovakvu Rock&Off glazbu, ovo je prvi veći koncert ovdje i nastavit ćemo u tom tonu.“, rekao je u ime organizatora Gabriel Janković.

"Ovo je bio predzadnji koncert na turneji, s obzirom na to da nas još očekuje koncert Je Veux u Motovunu, u sklopu Motovun Film Festivala i to 28. srpnja. Tim koncertom završit ćemo ovogodišnju turneju za koju već sada, s obzirom na reakcije izvođača, publike i svih kojih su nas ugostili na turneji, možemo reći da ćemo ponoviti i iduće godine", rekao je voditelj projekta Davor Drezga.Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&OFF-a je Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.