JAKI DOJMOVI NAKON DOKUMENTARCA O KRALJU RITMA – DINU DVORNIKU

Dokumentarac o Dinu Dvorniku oduševio gledatelje!

U nedjelju, 11. listopada na Prvom programu HRT-a emitiran je dokumentarac o Dinu Dvorniku, iz serijala dokumentarnih filmova pod nazivom „A Porina dobiva...“. Ovo je bio treći po redu film, nakon onih o Vici Vukovu i Miljenku Prohaski.

Sudeći po društvenim mrežama, odnosno statusima na Facebooku i Instagramu, život kralja ritma zanimao je mnoge. „Kakav genijalac!“, „Hvala HRTu što nas podsjeća da smo bili u prisustvu najvećih. Dino!“, „Malo sam zasuzila, vratila se sjećanja“ i „Ima snimaka koje nikad nisam vidio“, samo su neki od komentara koji su se pojavljivali tijekom emitiranja filma. Kroz dokumentarac možemo vidjeti puno toga zbog čega ovakve reakcije ne čude – njegovu obitelj i kolege kako govore o Dinu s puno ljubavi, mnoge detalje koje nismo znali o Dinu, snimke nekih njegovih nastupa i snimku Danijele Dvornik kako preuzima nagradu za životno djelo umjesto Dina.

Gibonni, Luky, Neno Belan, Vanna, Josipa Lisac, Rajko Dujmić.. Samo su neki od onih koji su radili s Dinom, poštovali ga i skupljali kroz godine uspomene s njim. Prije nego se ohladila turska kava koju im je skuhala Dinova mama, Gibonni je napisao tekst za hit Zašto praviš slona od mene. Tomos je bio jedino prijevozno sredstvo Lukya i Dina do studija, a T.B.F.-ovci su sreli njega i Lukya na ulici i tako „upali“ na prvi nastup kao predgrupa. Sve smo to otkrili kroz film o Dinu. Neke priče s početka Dinove karijere, prve nastupe, uspjehe i padove opisala je njegova supruga Danijela, detalje djetinjstva otkrio brat Dean, a u dokumentarcu je o njemu govorila i kći Ella. U filmu smo isto tako mogli vidjeti i sada na žalost pokojnog Rajka Dujmića, koji je govorio kako je dobio uputu od Borisa Dvornika da pazi na njegovog sina.

U sklopu serijala „A Porina dobiva...“ snimljeno je ukupno 12 filmova. Nakon Vice Vukova, Miljenka Prohaske i Dina Dvornika, idući na redu nam je dokumentarac o Dunji Vejzović. A dobitnici Porina za životno djelo čiji su životi ispričani kroz ovaj serijal su još i: Arsen Dedić, Boško Petrović, Đorđe Novković, Ivo Robić, Kvartet 4M, Oliver Dragojević, Ruža Pospiš Baldani i Zdenko Runjić. Iz nedjelje u nedjelju, na Prvom programu HTV-a gledat ćemo detalje iz života ovih velikih glazbenika.

Autorski tim dokumentarnog filma o Dinu Dvorniku čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina i tonski snimatelj Silvio Mojaš. Producent je Davor Drezga (Unison Pro d.o.o.), urednica Lejdi Oreb (HTV).