JEDAN, JEDINI I NEPONOVLJIV - OLIVER

Idući tjedan ekskluzivno na HRT-u dokumentarac o Oliveru

Zagreb, 23. srpnja – Idući tjedan, na drugu godišnjicu smrti velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, na prvom programu HRT-a (HTV1) emitirat će se dokumentarni film o Oliveru pod nazivom A Porina dobiva...

Autorski tim ovog dokumentarca (od ukupno 12 o najvećim imenima hrvatske glazbe) čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš te asistentice redatelja Iva Cikojević i Željka Benčić uz suradnike. Montažu potpisuje Augustin Tin Bilandžić, a šminkerica je Sanja Krstulović. Producent je Davor Drezga (Unison Pro d.o.o.).

„Serijal od 12 dokumentaraca rađen je godinu dana, snimalo se na raznim lokacijama i pokušavalo doći do najzanimljivijih i do sada, u javnosti nepoznatih detalja o životima velikana hrvatske glazbe, dobitnicima Porina za životno djelo. Ukupno je 12 dokumentaraca, a idući tjedan, točnije u srijedu 29. srpnja u 20:05h, na HTV1 prikazat će se onaj o nezaboravnom Oliveru s mnoštvom detalja koje do sada nismo imali prilike nigdje ni čuti ni vidjeti“, objašnjava Davor Drezga, producent.

U ekraniziranoj biografiji legende hrvatskog glazbenog neba opisuju ga oni koji su s njim živjeli, radili i stvarali sve ono od čega nas danas prolaze trnci na prve taktove. O Oliveru govore supruga Vesna, prijatelji Brico, Vinko Barčot, Zlatan Stipišić Gibonni, Bata, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš i drugi.

„Kroz ovaj film imat ćemo priliku vidjeti dosad neobjavljene snimke i čuti detalje koje nismo znali o Oliveru. Vesna Dragojević tako u filmu govori da bi mu ona spakirala hranu i vodu kada bi rekao da ide na more sljedeća tri dana. Kad bi se nakon tri dana vratio doma, u Vela Luku, vratili bi se i paketi koje mu je ona spremila. Neke ne bi ni otvorio, jedino bi uvijek popio malo vode. Njemu, naime, na moru baš ništa nije trebalo“, rekao je Toni Volarić, scenarist i redatelj.

Uz film o Oliveru, HRT će na jesen prikazati i ostatak serijala s filmovima o umjetnicima i ansamblima koji su dobili Porina od 1994. do 2000. godine: Arsen Dedić, Boško Petrović, Dino Dvornik, Dunja Vejzović, Đorđe Novković, Ivo Robić, Kvartet 4M, Miljenko Prohaska, Ruža Pospiš Baldani, Vice Vukov i Zdenko Runjić.