KROZ DODJELU NAGRADA VODI NAS IVA ŠULENTIĆ!

JOŠ JEDAN DAN DO CESARICE – SAZNAJEMO DOBITNIKA HITA GODINE!

U tijeku su pripreme za završnicu Cesarice, koja je ove godine zbog pandemijskih uvjeta u obliku televizijske emisije. I unatoč nikad težoj godini za hrvatsku glazbu, glazbenici nisu odustajali. Imamo 12 hitova mjeseca za veliko finale, a tko će osvojiti Cesaricu za hit godine saznat ćemo sutra u 20:05 h na Drugom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija. Kroz dodjelu prestižne nagrade vodi nas Iva Šulentić!

Foto:Filip Kovačević

Nagrada Cesarica održava se četvrtu godinu zaredom. Cijelu proteklu godinu publika je svaki mjesec nominirala jednu pjesmu za Hit mjeseca koja je sada ušla u finale. U konkurenciji za Hit godine su: Damir Kedžo, Antonija Šola i Mario Roth, Vinko Ćemeraš, Pravila Igre, Marko Perković Thompson, Massimo, Zsa Zsa i Hiljson Mandela, Franka, Petar Grašo, Vanna i Silente.

Osim Cesarice za najpopularniju i najuspješniju pjesmu u 2020. godini, kao i nagrada za hitove mjeseca, u televizijskoj emisiji će se dodijeliti i brojne druge prestižne nagrade odličnim hrvatskim glazbenicima.

Foto:Filip Kovačević

Voditeljica ovogodišnje dodjele Cesarice je Iva Šulentić, a tijekom emisije očekuju nas i brojni prezenteri, poznata glazbena imena. Scenaristi dodjele su Joško Lokas i Mislav Donaj, scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, a redatelj emisije je Tihomir Žarn.

Foto:Miro Hrg

Iako zakinuti za druženje uživo, s našim glazbenicima možemo proslaviti putem TV-a. Vidimo se sutra, 22. siječnja s početkom u 20:05 h na HTV2!

 Podsjetimo, pod motom “Moj glas za Hit godine” nagrada Cesarica odvija se četvrtu godinu zaredom.

Svaki mjesec publika svojim glasovima bira hit mjeseca te će tako nominirati 12 najboljih pjesama koje u siječnju 2021. godine ulaze u finalni krug glasovanja u kojem će pjesma s najviše glasova publike ponijeti titulu hita godine.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica - Hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić. Cesaricu 2019. osvojila je Franka Batelić s pjesmom “Sve dok sanjaš” koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama gdje možete pratiti i sve ostale informacije i novosti o Cesarici.