MAKK 2020. – 3. dan UŽIVO

Što nas čeka na današnjem MAKK-u?

Glazbeni nastup: Z++

Ljeto je možda već gotovo, ali za Z++ prave stvari tek slijede!

Ovaj slavonski konceptualac nastupit će uživo na ovogodišnjem online izdanju Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, u srijedu, 25.11.

Njegov debi album “18+” postao je senzacija gotovo preko noći, a ono što je krenulo kao kvartovska fora pokrenulo je potpuno novi val u domaćoj glazbi. Album je u cijelosti, od produkcije do gotovo cijelog vokalnog dijela zasluga zplusplusa koji kaže kako mu je stvaranje konceptualnog albuma uvijek bila želja, a svojim zanimljivim miksom modernih žanrova uzburkao je vode regionalne hip hop/trap scene.

Osim autorskih pjesama, Z++ pripremio je i novo čitanje jednog dobro poznatog hita, a sve možete pratiti na YouTube kanalu HDS ZAMP-a te na VečernjiTV.

 

Panel diskusija „Streamovit put do uspjeha“, sudjeluju: Nenad Marčec (direktor HDS ZAMP-a), Lana Jurčević, Zvone Pušić (yem), Dario Draštata (Dallas Records – RUNDA), Matej Zadro (Internet Brigada)

2020. godina je natjerala glazbenike i glazbenu industriju na prilagodbu i okretanje prema virtualnim pozornicama i digitalnim tržnicama glazbe. Koliki su zapravo ekonomski potencijali digitalnog tržišta, tko se najbrže prilagodio novom vremenu i kako sustav kolektivne zaštite autorskih prava prati nove trendove konzumacije glazbe?

“Streamovit put do uspjeha” naziv je panel diskusije trećeg dana (25.11.) nadolazećeg MAKK-a koja će pokušati odgovoriti na ova pitanja i fokusirati se na (glazbeni) stream kao novu valutu uspjeha.

Svoja iskustva i primjere dobre online prakse predstavit će pop autorica i pjevača Lana Jurčević koja je ove godine otvorila novo, međunarodno poglavlje u karijeri kao LaLana, agilni promotor i publisher Zvone Pušić (YEM.) koji zastupa sve širi popis nadolazećih glazbenih nada domaće i regionalne scene, Dario Draštata (izvršni direktor Dallas Records / predsjednik RUNDA – IMPALAe) te glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec.

Dio panel diskusije bit će i posebna video reportaža koja vas vodi iza zavjese YouTube klikova i farmi botova, ali i donosi nekoliko važnih i korisnih savjeta za glazbenike koji ciljaju na #1 YouTube trending.

 
U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i njegove stručne službe ZAMP, ovogodišnji MAKK možete pratiti bez prethodne prijave i potpuno besplatno putem YouTube kanala HDS ZAMP-a svakog dana od 23. do 27. studenoga, s početkom u 11 sati. Osim na YouTubeu, streaming će biti omogućen i na Facebook stranicama MAKK-a i Hrvatskog društva skladatelja, a za sve koji ne uspiju uloviti stream, svakoga dana od 19h na HRT3 možete pogledati cjelokupni program toga dana.