MAKK 2020. – 4. dan UŽIVO

Što nas čeka na današnjem MAKK-u?

Live: Nika Turković

Prošlu godinu obilježio je njen single “U mraku”, a na MAKK-u će predstaviti svoju novu pjesmu “Boje” u unplugged aranžmanu. Pop minimalizam ove zagrebačke glazbenice osvaja digitalnu publiku, ali i jednoglasne aklamacije glazbene kritike te simpatije radijskih urednika. Pred njom je zasigurno još puno velikih stvari i MAKK konferencija pista je za hvatanje zaleta za budućnost, čak i izvan granica Hrvatske.

Nika će, osim vlastitih pjesama, uživo izvesti i cover kojim će se nakloniti jednog glazbenoj divi.

 

Intervju: Damir Urban

Riječki glazbenik, autor i pjevač koji uspješno stvara osobnu, a opet široko uspješnu glazbu, mijenjajući pritom suradnike i pozornice – od koncertnih dvorana sa Zagrebačkom filharmonijom do autobusa koji pjesmom tješi i hrabri Riječane. Koliko se globalna pandemija odrazila na njegovu kreativnu svakodnevicu, kako živi i stvara online te zašto su za velike stvari nekad dovoljni tek „jedan kremen i jedna iskra“ – Urban je uvijek inspirativan!

 
U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i njegove stručne službe ZAMP, ovogodišnji MAKK možete pratiti bez prethodne prijave i potpuno besplatno putem YouTube kanala HDS ZAMP-a svakog dana od 23. do 27. studenoga, s početkom u 11 sati. Osim na YouTubeu, streaming će biti omogućen i na Facebook stranicama MAKK-a i Hrvatskog društva skladatelja, a za sve koji ne uspiju uloviti stream, svakoga dana od 19h na HRT3 možete pogledati cjelokupni program toga dana.