Matija Cvek i Marko Kutlić s pjesmom "Zaplesala je s ljetom" u finalu Cesarice

Glasovanje za Hit srpnja je završilo i još jedna pjesma ušla je u finale Cesarice!

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "A meni vruće" u izvedbi Domenice, "Bambina mia" koju izvode CAMBI. i TBF ft. ST Koke, "Ja još uvijek imam istu želju" u izvedbi Nine Badrić, pjesme "Kada jednom odem" koju izvode Tomislav Bralić i klapa Intrade te "Zaplesala je s ljetom" u izvedbi Matije Cveka i Marka Kutlića.

Za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma "Zaplesala je s ljetom" koju izvode Matija Cvek i Marko Kutlić. Glazbu pjesme potpisuju upravo njih dvojica, a tekst zajednički Cvek i Aleksandar Čubrilo.

Matija Cvek i Marko Kutlić su već poznata lica na glazbenoj sceni. Predvodnici mlađe generacije glazbenika ovog su puta udružili snage i napravili ljetni hit. Dva vrhunska vokala i fuzija funka i rocka dobitna su kombinacija - prvi takt, drugi takt i pjesma već ne izlazi iz glave. Prijateljstvo i druženje rezultiralo je sjajnom pjesmom koju je prepoznala i publika.

"Presretni smo. Od srca se zahvaljujemo publici što je tako lijepo prihvatila pjesmu „Zaplesala je s ljetom“. Ljeto još nije gotovo i nadamo se da će se uz ovu pjesmu još dugo plesati!" poručili su Matija i Marko.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit kolovoza bit će predstavljeno u ponedjeljak 13. rujna.

 

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već petu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.

 Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.

 

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

 Službena stranica: cesarica.org

FB: fb.com/cesarica

Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica