Matija Cvek: "Malo je reći da sam iznenađen, hvala vam!"

Poznat prvi finalist ovogodišnje Cesarice!

Glasovanje za hit siječnja je završilo i prva pjesma nominirana je u finale izbora za ovogodišnju Cesaricu. U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Ona me voli" u izvedbi Ljubavnika, "Plan B" koju izvodi Franka, "Ptice" Matije Cveka te pjesme "Sjeti se" u izvedbi Damira Kedže i "Svi smo uz vas" u izvedbi Ivana Zaka i prijatelja.

Za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma "Ptice" u izvedbi Matije Cveka koji, zajedno s Alanom Dovićem, i autorski potpisuje pjesmu.

Samozatajan i talentiran, Matija Cvek profilirao se u pjevača čiju svaku novu pjesmu napeto iščekujemo jer znamo da će imati priču i emociju. Matija je autor svih svojih pjesama, a nakon što je sredinom siječnja predstavio pjesmu „Ptice“ s kojom će ove godine nastupiti na Zagrebačkom festivalu, sad je otišao i korak dalje. S ovom pjesmom pozicionirao se visoko na top listama, na ljestvici Glazbeni top 20 ovaj tjedan zauzeo je upravo prvo mjesto, a sada ima i Cesaricu za Hit siječnja!

Hvala publici na glasovima, ova nagrada posebno veseli baš iz razloga što ju dodjeljuje publika i samim tim je njena vrijednost neprocjenjiva. Također veseli činjenica da se natječemo dalje za hit godine što dodatno stimulira i motivira za daljnji rad, poručio je Matija Cvek.

 

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.