Novih pet hitova prosinca u utrci za Cesaricu

Počelo glasovanje za novih pet hitova mjeseca prosinca u utrci za Cesaricu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za pjesme:

Ćiribu ćiriba - Domenica
Dunavom - Željko Bebek
Lipa - Jure Brkljača
Moja lipa - Vojko V
Pomiče se sat - Mia

Za predložene pjesme s liste za Hit prosinca publika može glasovati do nedjelje, 12. siječnja u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org

Mlada i talentirana pjevačica Domenica već nakon izdavanja svoje prve pjesme „Kad sam s tobom ja“ svojim vedrim duhom pridobila je brojne obožavatelje. Ubrzo je postala miljenica publike, ali i uzor mnogih djevojaka, koje se mogu poistovjetiti s ljubavnom tematikom njezinih pjesama. Nakon hitova „Vidi se iz aviona“, „Ljubavna limunada“, „Baš baš“, „Ne vidim, ne čujem“ i „Nema te svit“, predstavila je svoj novi singl „Ćiribu ćiriba“, ujedno četvrti po redu ove godine koju će pamtiti i po izlasku svog prvog albuma.

Ugođaj i zvuk pjesme drugačiji su od njezinih prijašnjih hitova pa je tako ovom baladom predstavila i svoju ozbiljniju, emotivnu stranu. To čini svojevrsnu prekretnicu njezine karijere, radi čega joj je ova pjesma vrlo posebna. Domenica je otkrila kako je odmah znala da je ovaj singl upravo za nju. "Pjesma me osvojila na prvu pa se nadam da će tako i moju publiku!” izjavila je pjevačica.

Tekst i glazbu potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić, a predstavljen je i video spot za čiju je produkciju zaslužan dvojac Sestrice. U svom najzanosnijem izdanju do sada, Domenica je kroz spot prikazala priču o neuzvraćenoj ljubavi i ljubavnom trokutu u kojem se našla.

Stih “Da me bar zavoliš, koliko me ne voliš” iz najnovije pjesme “Dunavom” legendarnog Željka Bebeka, ući će vam odmah u uho.

Iza prekrasne balade stoji autorski dvojac Branimir Mihaljević i Neno Ninčević koji su napisali neke od Bebekovih najljepših pjesama, uključujući veliki hit “Ako voliš ovu ženu”, jedini duet Bebeka i Olivera Dragojevića. Video spot u režiji Sandre Mihaljević sniman je na prekrasnim lokacijama parka prirode Kopački rit te na Dunavu kod Aljmaša. Spot gotovo filmskim prikazom opisuje dan jednog alasa.

Ovo mi je bilo jedno od najljepših snimanja u životu. Nakon što smo završili sa snimanjem još sam danima bio pod dojmom prekrasne plovidbe po Dunavu”, rekao nam je Željko.

Nova pjesma objavljena je uoči njegovih koncerata u Zagrebu i Splitu. Rasprodani koncerti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog dokaz su da Bebek i dalje uživa veliku popularnost među svojom publikom te da su njegovi koncerti poseban doživljaj, u što se publika uvjerila i 12. prosinca u Spaladium Areni.

Za svoja dosadašnja vrhunska diskografska dostignuća Željko Bebek na zagrebačkom je koncertu primio najveće i najcjenjenije diskografsko priznanje, Multi-platinum Award, a tom prigodom uručeno mu je i priznanje za zlatnu nakladu albuma "Ono nešto naše”.

“Ne postojim kad nisi tu” i zapažen uspjeh na Dori, bili su najava njihove zajedničke suradnje. Mladić od kojeg se očekuju najveća postignuća, koji je i do sada svojim pjesmama i nastupima uzburkao scenu, Jure Brkljača pripremio je novu glazbenu poslasticu. Pjesma i spot, jednostavnog i upečatljivog naziva “Lipa", nastavak su suradnje s Miroslavom Rusom te ponovni zajednički “izlet” u mediteranski zvuk i glazbeni ugođaj.

Jednom prigodom, preslušavajući zajedno Rusove instrumentale, ova mi je skladba odmah ušla u uhu. Bila je to ljubav na prvo slušanje. Mislim da je ovo jedna od pjesama koja će obilježiti moj prvi album, a u tekstu se svatko može pronaći. Uživajte, kao što smo i mi uživali, dok smo je stvarali”, kazao je Jure.

Slušajući “Lipu” ponovno se nameće zaključak kako su Jure i Rus željeli pjesmu koja će trajati duže od uobičajenog instant roka trajanja. Kada govorimo o spotu za novu pjesmu, možemo samo reći, art u najelegantnijem izdanju. Ekipa iz Hit Produkcije odradila je odličan posao, zaokruživši ovu glazbenu priču u zanimljivu cjelinu.

Dajte mu njegovu lipu, dajte mu njegovu kunu, dajte mu njegovog slavuja – Vojko s Wall Streeta broji samo paricu, druži se s knjigovođom i bankaricom.

Buraz mu je Juraj Dobrila, frend mu je Ivan Mažuranić, ali mu je frend i genijalni Rino Barbir, redatelj nagrađen Porinom za “Ne može” koji potpisuje i ovaj spot.

Moja lipa” prvi je singl s novog albuma “Dvojko” koji je u pripremi. Još uvijek aktualni album “Vojko” s hitovima “Ne može”, “Kako to”, “Pasta Italiana” i “Zovi čovika” pokorili su regiju, a nastavak priče stigao je u najbolje vrijeme, kad Vojko na vagi i u banci ima 100 kila. “Moja lipa” – Vojko je gorila!

Mia Dimšić jedna je od najpopularnijih hrvatskih izvođačica čiji su album prvijenac “Život nije siv” i božićni album “Božićno jutro” nagrađeni sa sedam nagrada Porin. Na radost svih njezinih obožavatelja, treći studijski album “Sretan put” u prodaji je od polovice prosinca, a singl “Pomiče se sat” dio je novog albuma.

Tekst nove pjesme zvuči kao popis novogodišnjih odluka, no Mia nam je otkrila o čemu pjesma zapravo govori: “To je definitivno jedna od balada koja govori o rastancima, novim počecima… Jednostavno moj osobni osvrt na moje preseljenje, nekakve nove odnose, završetak starih priča…

Glazbu i tekst potpisuju Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a aranžman Vjekoslav Dimter i Ivan Pešut. Za singl je predstavljen i video spot u režiji Borisa Sekulića.

Mia Dimšić ove je godine, temeljem glasova publike, osvojila već jednu nominaciju za Hit godine i ušla u finale s pjesmom “Sva blaga ovog svijeta” otpjevanom u duetu s Markom Toljom.

 Finalni krug glasovanja za Cesaricu - Hit godine započet će u ponedjeljak, 13. siječnja 2020. godine.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca predstavlja se pet pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u siječnju 2020. godine ulazi u finalni krug glasovanja.

Publika će tada među nominiranim pjesmama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike. Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine. 

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica