Novih pet hitova u utrci za Cesaricu - lipanj 2021.

HIT LIPNJA ZA HIT GODINE!

Pod motom "Moj glas za hit godine" još jedna pjesma ušla je u finale izbora za hit godine. Pjesma "Kiša (Z'naab)" koju izvodi Gibonni, koji je ujedno i autor pjesme, ponijela je titulu Hita svibnja. Gibonni se pridružio dosadašnjim finalistima - Matiji Cveku, Albini, Marku Kutliću, Tončiju Huljiću i Petru Graši, a utrka za najveću glazbenu nagradu publike se nastavlja i u potrazi smo za novim mjesečnim hitom.

 

U konkurenciji za Hit lipnja su pjesme:

Ja još uvijek imam istu želju - Nina Badrić

Kupit ću nam sat - Željko Bebek

Ostani dite - Luka Nižetić

Putujemo i kad stojimo - Massimo

Sna'ću se ja - Doris Dragović

  

Pjesmu sam napisala neposredno prije ovog ludog perioda u kome smo se svi našli i nekako snašli, no kako je korona zaustavila sve, a najviše nas glazbenike tako sam je stavila na čekanje za neka bolja i sretnija vremena. Mislim da je sada pravo vrijeme za nju jer nosi jednu pozitivnu, nepretencioznu poruku. Nadam se da će pronaći i svoj put do publike”, rekla je Nina Badrić o novom hitu.

To je prva pjesma na mom novom albumu. Radi se o lijepoj pjesmi zaraznog tempa koji smo snimali u jednom opasnom prostoru pa je samim time i snimanje bilo naporno. Radi se o nedovršenoj Sveučilišnoj bolnici u Zagrebu na kojoj više nema prozora, ambijent je razrušen, a koliko je opasan govori i podatak da se tamo treniraju dečki za akcije spašavanja. Redateljica Sandra Mihaljević odabrala ga je upravo jer govori o prolaznosti vremena. Sat je nešto što te stalno podsjeća da se nešto dogodilo ili se tek treba dogoditi”, rekao je Bebek.

 

Nastavljamo dalje s provjerenim zvukom Mediterana i tekstom koji šalje jednu divnu poruku koja budi u svima nama ono najljepše, emociju bezbrižnosti života djeteta. Vidim da je publika  super reagirala na nju, komentari su pozitivni, a i nakon mjesec i po dana od premijere došla je do pola milijuna pregleda na YouTubeu”, zaključuje Luka.

"Ova pjesma svojevrsna je posveta vremenu u kojem živimo i drago mi je da je Gonzo uspio dati joj i vizual koji ocrtava njezinu emociju. Mislim da su Aljoša, Ivan i Nenad napravili jednu predivnu numeru koja će nas uvijek podsjetiti na ono najvažnije u našim životima, hvala im”, rekao je Massimo.

 

Doris Dragović kaže da su ona i Ivan Huljić ovu pjesmu dugo pripremali i da je bila pravi izazov: “Ponovno jedna životna tema koju svi mi živimo svaki dan, ali zahvaljujući Vjekoslavi Huljić, izrečena na poseban poetski način.”

 

Za predložene pjesme s liste za Hit lipnja publika može glasovati do petka, 23. srpnja u ponoć, a glasovati se može online: putem Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica, Viber javnog profila Cesarice https://chats.viber.com/cesarica, te na službenoj stranici cesarica.org