Novih pet hitova u utrci za Cesaricu - studeni 2020.

Klapa Rišpet, Vatra, Silente, Vanna i Jure Brkljača u utrci za Cesaricu!

Pod motom 'Moj glas za hit godine' još jedna pjesma ušla je u finale izbora za hit godine. Pjesma "Neće nas zauvik bit" koju izvodi Petar Grašo, dobitnik Cesarice za hit 2018. godine, ponijela je titulu hita listopada. Autor glazbe je Tonči Huljić, a tekst pjesme potpisuju Petar Grašo i Vjekoslava Huljić. Utrka za Cesaricu se nastavlja, a u konkurenciji za novi mjesečni hit su pjesme: 

 Ajme šta te volin - Klapa Rišpet

Carstvo sunca - Vatra

Mene moje uši lažu - Silente

Puna memorija - Vanna

Znao sam - Jure Brkljača

Za predložene pjesme s liste za Hit studenog publika može glasovati do petka, 18. prosinca u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.orgPjesma s najvećim brojem glasova u mjesečnom glasovanju ulazi u veliko finale nagrade Cesarica u sklopu kojeg će se birati hit godine. Statua Cesarice dodijelit će se pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

 Podsjetimo, pod motom “Moj glas za Hit godine” nagrada Cesarica odvija se četvrtu godinu zaredom.

Svaki mjesec publika svojim glasovima bira hit mjeseca te će tako nominirati 12 najboljih pjesama koje u siječnju 2021. godine ulaze u finalni krug glasovanja u kojem će pjesma s najviše glasova publike ponijeti titulu hita godine.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica - Hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić. Cesaricu 2019. osvojila je Franka Batelić s pjesmom “Sve dok sanjaš” koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama gdje možete pratiti i sve ostale informacije i novosti o Cesarici.