Osnovan Ured za izvoz hrvatske glazbe

Neprofitnu udrugu Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) osnovali su Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG).

„Ideja ureda je da hrvatske izvođače pozicioniramo globalno. Fokusirani smo na mlade i nedovoljno zastupljene umjetnike koji izvode originalnu glazbu i posvećeni su radu na svojim međunarodnim karijerama. Cilj nam je pružiti dugoočekivanu podršku glazbenicima na turnejama i nepristrano predstaviti hrvatsku glazbenu scenu glazbenim profesionalcima u inozemstvu“, ističu iz Ureda kojeg čine dobro poznati profesionalci hrvatske glazbene industrije: Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.


Ideja ureda je da globalno pozicionira hrvatske izvođače i ured je usredotočen na mlade i nedovoljno zastupljene umjetnike koji izvode originalnu glazbu, a posvećeni su radu na svojim međunarodnim karijerama.

Udruga pruža i financijsku potporu za umjetnike koji su odabrani na showcase festivalima, organizira radionice za edukaciju umjetnika te im pruža pravne savjete.