Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu

U Zagrebu je potpisan ugovor o suradnji između HGZ-a i Unisona.

U Zagrebu je potpisan ugovor o suradnji između Hrvatskog glazbenog zavoda i Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza. Ugovore o suradnji potpisali su dopredsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Tamara Jurkić Sviben i predsjednik Unisona Goran Končar.

Prestižno glazbeno natjecanje ove će se godine po prvi puta održati od 1. do 5. listopada u “kući u kojoj stanuje glazba” - Hrvatskom glazbenom zavodu. Natjecanje se otvara u utorak 1. listopada, svečanim koncertom “Classic & Jazz” kojim će se prigodno obilježiti i UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe.

Ovogodišnje izdanje zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a otvoreno je za standardne komorne sastave, nestandardne komorne sastave (3-6 glazbenika) te jazz glazbenike.

Ocjenjivačke sudove čine renomirani hrvatski i inozemni umjetnici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova na međunarodnim natjecanjima. Tako ocjenjivački sud za komorne sastave čine Vladimir Krpan (predsjednik), Goran Končar, David Grigorian, Dragan Sremec i Dario Teskera, a za jazz kategorije David Gazarov (predsjednik), Neven Frangeš, Primož Grašič, Lela Kaplowitz, Mario Mavrin i Saša Nestorović.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

Natjecanje se održava u organizaciji Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Na službenim web stranicama saznajte sve o 8. izdanju Natjecanja Papandopulo.