Predstavljeno novih pet hitova u utrci za Cesaricu za svibanj

Započeo je novi krug glasovanja za Cesaricu, a kandidati za hit mjeseca svibnja su:

  • Mia “Cesta do sna”
  • Opća Opasnost  “Karta do prošlosti”
  • Magazin “Lozinka za sreću”
  • Tara & Ivan Zak “Naj naj”
  • Igor Delač feat. Zetz “U ritmu ljubavi”
Za predložene pjesme s liste za svibanj glasovati se može do nedjelje, 30. lipnja u ponoć putem:
 
Facebook stranice Cesarica  http://m.me/cesarica 
Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica
Službene stranice cesarica.org

Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” publika odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica - Hit godine, a u konkurenciji će se i ove godine naći najbolja glazbena ostvarenja iz izbornog perioda. Za nagradu se mogu natjecati isključivo snimke na kojima je izvođač i većinski autor, odnosno potencijalni dobitnik nagrade, hrvatski državljanin, koji svojim javnim, glazbenim i drugim djelovanjem kontinuirano djeluje kao dio hrvatske glazbene scene.

Odabir pjesama te glasovanje publike odvijat će se tijekom cijele godine, a svaki mjesec publici će se predstaviti 5 pjesama odabranih temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama, prosječne pozicije na relevantnim radijskim top ljestvicama te popularnosti pjesama kod publike, pri tom uzimajući u obzir javno dostupne video brojeve na servisu YouTube.

Tko će biti ovogodišnji dobitnik nagrade i ove godine ovisi samo o publici, jer statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Kriteriji izbora pjesama detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama Cesarice, a sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti i na društvenim mrežama.