Prestižno klasičarsko natjecanje Papandopulo je pred vratima!

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija prvenstveno nastala s ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što širi raspon profesionalnih mogućnosti. 12. izdanje natjecanja održat će se u MD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu od 12. do 16. veljače i privući brojne ljubitelje klasične glazbe, ali prostora u publici ima i za sve ostale koji su željni poslušati najbolje od najboljih mladih klasičara.

Program natjecanja po kategorijama nalazi se na www. natjecanje-papandopulo.org

Svi prijavljeni kandidati nastupit će na 12. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a pokazalo se da je ovo natjecanje svojevrsni završni ispit za najbolje od najboljih klasičara u Hrvatskoj budući da su pobjednici nerijetko ostvarili upečatljive inozemne karijere. Cilj natjecanja je da se već tijekom školovanja iznimne talente uputi u slojevitost i konkurentnost klasične glazbene scene i pripremi za velika međunarodna natjecanja.

Natjecanje se održava u pet kategorija, a otvoreno je glazbenicima iz Hrvatske te onima koji su se školovali ili diplomirali u Hrvatskoj, a čija dob ne prelazi 30, odnosno u određenim kategorijama 35 godina. Natjecanje podupiru Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Prijave na 12. hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su nedavno završile, a kategorije u kojima će se najbolje mlade nade klasične glazbe natjecati su Violina, Viola, Violončelo i Kontrabas te klasični i nestandardni Komorni sastavi.

Natjecatelji mogu osvojiti sljedeće nagrade za prva tri mjesta:

  1. novčani iznos od 1.500,00 EUR, nastup na koncertu prvonagrađenih i studijsko snimanje
  2. novčani iznos od 1.000,00 EUR i studijsko snimanje
  3. novčani iznos od 700,00 EUR i studijsko snimanje

Svi prijavljeni kandidati poslali su za virtualnu nagradu Virtualni uzmah snimke skladbe hrvatskog autora po vlastitom odabiru. Publika je donedavno mogla glasati za Virtualni uzmah za najbolju izvedbu, a kandidati s najvećim brojem glasova u svakoj kategoriji osvojili su Virtualnu glazbenu iskaznicu - profesionalnu snimku programa po vlastitom odabiru.

Nagradu Virtualni uzmah na temelju glasova publike zaslužili su Leon Korman (violina), Tonka Philips (viola) te Sara Čano (violončelo).

Program natjecanja po kategorijama nalazi se na www. natjecanje-papandopulo.org