SJEĆANJE NA ĐELA - LA MUSICA DI NOTTE

Na današnji dan napustio nas je Đelo Jusić

Krajem svibnja obilježavamo prvu godišnjicu smrti velikog maestra Đela Jusića, koji nas je napustio 31. 5. 2019.

Ususret obilježavanju ove tužne godišnjice, mnogi Đelovi prijatelji, kolege i suradnici odazvali su se da u ovim otežanim uvjetima izazvanim pandemijom, zapjevaju antologijsku Đelovu pjesmu “La musica di notte” i na taj način još jednom odaju počast ovom glazbenom velikanu.

Maestro Đelo Jusić je skladatelj koji je svojim velikim opusom vrlo širokog spektra, od dječje i sakralne glazbe, filmske, kazališne, zabavne, klapske, instrumentalne, te klasičnih djela, ostavio bogato kulturno nasljeđe. Njegove vedre note njegov su prepoznatljiv rukopis prepoznat u cijelom svijetu, a mnoge njegove skladbe postale su već praktički evergreeni. Pjevaju ih sve generacije. Poseban naglasak davao je u svojim skladbama prepoznatljivom dubrovačkom glazbenom izričaju. Radio je s mnogim uglednim glazbenicima. Stoga su se mnogi s velikim poštovanjem i radošću odazvali pozivu da daju dio sebe i otpjevaju svi zajedno Đelovu pjesmu njemu u čast.

Njegov sin Đelo jr. okupio ih je zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i složio dirljivu i emotivnu priču u sjećanje na svog oca. Legendarni Trubadur Luciano Lući Capurso, Ibrica Jusić, Jasna Zlokić, Goran Karan, Zorica Kondža, Klapa Kaše, Paula Jusić, Tomislav Mužek, Tedi Spalato, Ema Jusić, Frano Lasić, Dubravka Šeparović Mušović, bivši i sadašnji članovi Klape Maestral, Srdjan Givoje i Mario Romanović, Mia Dimšić, Hanka Paldum, Nina Badrić, svi su oni zapjevali, a maestro Đelo kao da je s nama tu cijelo vrijeme. Njegove pjesme, njegovo muziciranje, i posebnost ostavili su neizbrisiv trag u kulturi i baštini.

Njegova glazba sluša se diljem svijeta i pronosi neke od najljepših nota hrvatske glazbene scene. Svojim odlaskom ostavio je veliku prazninu u glazbenom svijetu i zadužio nas da njegujemo trajno sjećanje na glazbu koju nam je ostavio.

 

LA MUSICA DI NOTTE https://youtu.be/RwC4AQdw7Tk

glazba: Đelo Jusić

stihovi: Stijepo Mijović Kočan

aranžman: Damir Butigan

obrada zvuka DSO: Šimun Končić

glazbeni producent: Đelo Jusić, jr.

izvršni producenti: Paula i Đelo jr. Jusić

produkcija: ADRIA TON production /svibanj 2020/

 

Izvođači po redoslijedu izvedbe:

Dubrovački simfonijski orkestar

Luciano Capurso Lući (Dubrovački trubaduri)

Ibrica Jusić

Jasna Zlokić

Goran Karan

Zorica Kondža

klapa Kaše

Paula Jusić

Tomislav Mužek

Tedi Spalato

Ema Jusić

Dubravka Šeparović Mušović

Frano Lasić

klapa Maestral

Srđan Gjivoje (ex. klapa Maestral)

Mario Romanović (ex. klapa Maestral)

Mia Dimšić

Hanka Paldum

Nina Badrić

 

Glazbenici:

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Nevio Končić /klavir/

Vicko Dragojević /mandolina/

Đelo jr. Jusić /klavijature/