Svečani koncert prošlogodišnjih pobjednika kao uvertira u natjecanje Papandopulo 2022.

Danas, 03. veljače s početkom u 19:30 u KD Vatroslav Lisinski, održat će se Svečani koncert prvonagrađenih prošlogodišnjeg natjecanja Papandopulo. Ovim koncertom najavljuje se deseto, jubilarno izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Večeras ćemo imati priliku poslušati najbolje mlade glazbenike: flautisticu Luciju Stilinović, saksofonista Svena Crnkovića te violinisticu Evu Šulić. Oni će uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom mo. Ivana Huta izvesti Koncert za flautu i orkestar Jacquesa Iberta, Koncert za alt saksofon i orkestar op. 26 Paula Crestona te Tzigane Mauricea Ravela.

Na koncertu će biti izvedene skladbe Čežnja i Omaggio a Bellini Pavla Dešpalja s obzirom na to da je ovaj Svečani koncert najboljih mladih hrvatskih glazbenika posvećen i sjećanju na maestra Pavla Dešpalja, dirigenta, skladatelja i pedagoga preminulog u Zagrebu 16. prosinca 2021. 

Natjecanje Papandopulo kreće u subotu, 5. veljače i traje do petka, 11. veljače, održava se u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u kategorijama solo pjevanje klavir, rog, truba, trombon i tuba.