Tko dobiva Cesaricu Bestseller?

 Nova nagrada na prestižnoj dodjeli

Još nas nekoliko dana dijeli od dodjele nagrade Cesarica. Idući četvrtak, 26. siječnja od 21 sat s prijenosom uživo na HRT2 kreće dodjela nagrade koja je postala tražena među domaćim izvođačima. U HoB (bivša City Plaza Zagreb) stižu najpopularnija glazbena imena – izvođači, autori, producenti… Ljudi koji stvaraju i izvode glazbu koja je obilježila prethodnu godinu.

Dobitnici Cesarice za mjesečne hitove već su poznati – njih 12, a u četvrtak, 26. siječnja stat će svi na crveni tepih gala dodjele i saznati tko od njih odnosi kući najprestižniju nagradu – onu za Hit godine.

Eni Jurišić & Matija Cvek, Mia Dimšić, Parni Valjak, Marko Bošnjak, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Madre Badessa, Lorena, Marko Kutlić, Jelena Rozga, Miach & Hiljson Mandela i Silente – u borbi za Hit godine. Očekuje nas svakako uzbudljiva večer prepuna akustičnih izvedbi nagrađenih pjesama, reportaža sa spektakularnih koncerata i još nagrada! Uz nagradu za Hit autora koja će pripasti autorici ili autoru s najviše nagrađenih pjesama protekle godine, novitet ovogodišnje dodjele svakako je nagrada Cesarica Bestseller.

Ovu nagradu primit će izvođač koji je u protekloj godini ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja kroz 2022. godinu u Republici Hrvatskoj.

Od proljeća 2022. glazba se uživo vratila, jače nego ikad, u svim mogućim izdanjima: klupski nastupi, gradske priredbe, koncerti u velikim dvoranama i arenama, spektakularni glazbeni festivali na otvorenom… U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz predpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka”, ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a, iz kojih ćemo sad prvi put doznati koji je domaći izvođač prodao ukupno najveći broj ulaznica u cijeloj 2022. godini.

Cesarica Bestseller nagrada je za koncertnu izvrsnost i dobro promišljeno glazbeno poslovanje. No, iznad svega, to je priznanje važnosti i snage kojom pjesme na duge staze uspješno vežu glazbenike i njihovu publiku.

Radi se o priznanju onima čiji predani rad, glazbenu poruku i prepoznatljivi identitet publika nagrađuje najvećim komplimentom: kupnjom ulaznica. A publika će imati priliku i za dodjelu nagrade Cesarica – kupiti ulaznicu!

U prodaju je pušten ograničen broj stoga požurite po svoju ulaznicu na Entrio.hr

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica