Tko je Veliki prasak hrvatskog rock&offa?

Izbor za najbolje novo ime domaće rock&off glazbe čine Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach i Tidal Pull. Najbolji među njima će, osim Rock&off kipića, osvojiti i posebnu nagradu HDS ZAMP-a u iznosu od 1500 eura: “Tapšanja po ramenu, novinarske recenzije i kipići su svakako lijepa stvar, ali financijska stimulacija olakšava i omogućuje kontinuitet rada kako bi ta ista priznanja stigla i u budućnosti“, objašnjavaju iz stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Također i ove godine će svi nominirani iz ove kategorije otići na treću Rock&Off turneju diljem Hrvatske gdje će se predstaviti široj javnosti.Djeca! su zagrebački duo kojeg čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva, a publici su se predstavili debitantskim albumom “Kad čuješ ovaj zvuk”. Kad se ne školuju na pedagoškom fakultetu i ne rade u vrtiću (otud i naziv benda?), Bruno i Benjamin rasturaju na svojim instrumentima u garaži i Mali pogon Tvornice Kulture pretvaraju u njujorški CBGB. Eliot Alma samozatajna je kantautorica na relaciji London-Zagreb. Odrasla u umjetničkoj obitelji, Mimi Šerbedžija školovala se na liverpulskoj akademiji Paula McCartneyja, no njeni utjecaji ipak su nešto komorniji i mračniji. Takav je i njen nastupni EP kojeg jedva čekamo čuti uživo! Hram su žestoki Šibenčani koji kroz opake rime i beatove prikazuju naličje grada kulture i život u četvrtima koje nemamo priliku vidjeti na šibenskim razglednicama. Naslov njihovog albuma “Bijes” govori sam za sebe, a njime je katalog domaćeg hip hopa dobio još jedan kvalitetan ulaz. Miach, pravog imena Mia Čičak, šira je javnost imala priliku upoznati u još uvijek aktualnom duetu s Hiljsonom Mandelom i hitu “NLO”. No, ovaj izdanak Lil’ drito škole ima ozbiljnu viziju svoje glazbene budućnosti što je potvrdila i na prošlogodišnjoj MAKK konferenciji. Keep ‘em coming, Miach!Nositelji tzv. big inde žanra, zagrebački Tidal Pull, glazbenoj su se javnosti predstavili debitantskim albumom “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”. Manifest je to z-generacije koja u svakodnevnom užurbanom tempu stremi pauzi, promatranju i promišljanju. Tidal Pull su toj misiji dodali uzbudljivi ritam i zarazne riffove…

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:

Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.
https://www.iskon.hr/Rock-Off 

"Najbolji tulum u gradu" odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.