Treća stanica Rock&Off turneje je Varaždin

Dva filmska festivala - CINEHILL - Motovun film festival i Liburnia Film Festival - ugostila su zagrebačke bendove Djecu! i Tidal Pull u sklopu treće Rock&Off turneje, a sada je na redu Varaždin gdje će isti bendovi nastupiti ovog četvrtka i petka!

Djeca! na MMF-u, Foto: Motovun Film Festival

U četvrtak, 31. kolovoza, na binu kluba Elephant popest će se Djeca! čiju okosnicu čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva. Kao podrška prije Djece! nastupit će varaždinski bend Milicija. Idućeg dana, u petak, 1. rujna, nastupit će Tidal Pull, nositelji tzv. big indie žanra, a prije njih nastupit će Dodger Artfool. Više informacija provjerite na EVENTU.

Tidal Pull, Foto: Igor Ilić

Treća Rock&Off turneja na pozornice manjih gradova diljem Hrvatske koji njeguju rock&off kulturu dovodi glazbenike koji su bili nominirani u kategoriji Veliki prasak godine na ovogodišnjem Rock&Off-u.
 
Riječ je o sljedećim glazbenicima: Djeca!, Hram, Miach i Tidal Pull dok Eliot Alma nažalost ne može sudjelovati na samoj turneji. Bendovi ove godine nastupaju u Delnicama, Opatiji, Zadru, Kninu, Varaždinu, Makarskoj i Koprivnici od kraja srpnja do kraja rujna ove godine. Rock&Off platforma posljednjih se godina pokazala kao pun pogodak što se nezavisne glazbene scene tiče, a turneja je njezin važan dio koji omogućava mladim glazbenicima da svoju glazbu predstave u gradovima u kojima još za to ne bi imali prilike.

Nakon Varaždina Rock&Off turneja zaustavit će se još u četiri grada: Zadru, Kninu, Makarskoj i Koprivnici.

U petak 8. rujna u Zadru će nastupiti Djeca! i Miach. Dan kasnije, u subotu 9. rujna će Hram, žestoki Šibenčani koji kroz opake rime i beatove prikazuju naličje grada kulture i život u četvrtima koje nemamo priliku vidjeti na šibenskim razglednicama i Tidal Pull zasvirati u kninskom klubu A3.
 
Rock&Off turneju će zatvoriti Djeca! nastupom u Makarskoj 22. rujnaMiach koncertom u Koprivnici u klubu Funk 23. rujna.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.