Velika imena hrvatske glazbe na ovogodišnjoj dodjeli Porina

Do završne dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade ostalo je još pet dana, a u tijeku su pripreme za ovogodišnje posebno izdanje. Porin će se održati po prvi put u njegovoj dugačkoj povijesti isključivo kao televizijska emisija na HRT-u. Nastupi glazbenika uz proglašenje dobitnika nagrada uvijek su bili najatraktivniji dio večeri pa tako ni ove godine, u ovakvom drugačijem izdanju, neće nedostajati odlične glazbe, izuzetnih izvođača i pjesama. Glazbenike očekuje uzbudljiva večer unatoč neobičnim okolnostima, a publika će ih ovom prilikom bodriti ispred malih ekrana.

Porin će se dodijeliti u 37 kategorija, a u 90 minuta programa gledatelji će uživati u izvedbama glazbenika koji su svoje glazbene brojeve za koje su nominirani, snimili na raznim lokacijama. Svi sudionici javljat će se iz svojih domova kako i priliči trenutnoj situaciji u zemlji te sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite. Posebno priznanje - nagrada za životno djelo, ove godine pripada velikoj umjetnici i jedinstvenoj glazbenici Josipi Lisac, te dirigentu i skladatelju značajnog opusa Tomislavu Uhliku.

Glazbenici koji će svojim kreativnim izvedbama uveličati ovogodišnju dodjelu Porina su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Damir Urban, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan, Opća opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop i Vanna.

Pripreme za virtualnu dodjelu Porina su u punom jeku, a voditelji ovog posebnog izdanja dodjele nagrada su Iva Šulentić i Ivan Vukušić koji će se javljati uživo iz Studija 9 na HRT-u. Redatelj TV prijenosa je Tihomir Žarn, a urednica je Andrijana Škorput. Scenarij potpisuju Joško Lokas i Mislav Donaj.

Izravan prijenos dodjele Porina emitirat će se u petak 15. svibnja 2020. u 20:05 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i Drugom programu Hrvatskog radija (HRA2).