VELIKI USPJEH SKLADATELJA TOMISLAVA OLIVERA

SKLADATELJ TOMISLAV OLIVER U FINALU ČAK DVA VELIKA NATJECANJA!

Hrvatski skladatelj i muzikolog Tomislav Oliver ušao je u finale skladateljskih natjecanja Flute New Music Consortium 2021 i Balkan Composer Competition.

Skladbu Mixórdia IV za flautu solo, koja se našla u finalu oba natjecanja, u Hrvatskoj je praizveo Dani Bošnjak na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb u sklopu svog online koncerta.

Oliverovu skladbu, ali i ostale finaliste, možete poslušati u izvedbi Susanne Peters na DAM festivalu i glasati za nju do 9. rujna putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (skladateljevo ime navesti u predmetu maila).

Našem talentiranom skladatelju čestitamo na ulasku u finale ovako važnih natjecanja, te mu želimo puno sreće!

 

 

Tomislav Oliver (Zagreb, Hrvatska, 1987.) diplomirao je muzikologiju i kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi akad. Marka Ruždjaka. Školovanje nastavlja na Mozarteumu (Salzburg) u klasi Stephana Winklera te ESMUC-u (Barcelona) u klasi Mauricia Sotela. Trenutno je na studiju elektroničke kompozicije i sound designa na KUG-u (Graz) u klasi Marka Ciciliania i Francka Bedrossiana. Usavršavao se na majstorskim tečajevima i radionicama iz kompozicije s Nigelom Osborneom, Raphaëlom Cendom, Klausom Langom, Stefanom Prinsom, Stevenom Stuckyjem, Rebeccom Saunders, Elenom Mendozom, Martinom Matalonom, Joãom Pedrom Oliveirom, Michaelom Beilom i drugima. Skladao je niz djela za solističke instrumente, komorne sastave, instrumente s elektronikom, orkestar i akuzmatsku glazbu. Njegova djela izvodili su renomirani glazbenici i ansambli u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je i glazbe za eksperimentalne filmove, balet i suvremeni ples. Surađuje s brojnim umjetnicima iz različitih područja umjetnosti. Od 2017. aktivan je kao član programskog odbora Muzičkog biennala Zagreb. Od 2018. radi na Odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje predaje analizu glazbe 19. i 20. stoljeća.

 
Nagrade: Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu (2011.); Nagrada Fonda Stjepan Šulek (2012.), Josip Slavenski 2015. god.