ZADNJI DAN PRIJAVE NA NATJECANJE MLADIH GLAZBENIH UMJETNIKA PAPANDOPULO

KREĆE NATJECANJE PAPANDOPULO!

Zagreb, 15. listopada 2020. - Danas je zadnji dan prijave na Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo koje će se održati od 5. do 12. veljače 2021. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, u organizaciji Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza.

Kategorije za Deveto hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su: violina, viola, flauta, klarinet i saksofon, a prijave se zaprimaju dakle još danas - digitalnim putem.

Želja Programskog odbora Natjecanja u suradnji sa svim članovima prosudbenih komisija bila je za ovu godinu, između ostalog, održati kontakt kandidata s publikom (poštujući epidemiološke preporuke i mjere) do održavanja samog Natjecanja Papandopulo, te istovremeno promovirati skladbe suvremenih hrvatskih skladatelja u izvedbi prijavljenih kandidata. Stoga je odlukom Programskog odbora dodan novi (online) natjecateljski krug pod nazivom VIRTUALNI UZMAH koji će se održati do kraja ove godine.

Svi kandidati u svojoj prijavi za Natjecanje Papandopulo obavezni su poslati i video snimku suvremenog djela hrvatskog skladatelja (nastalog od 1991. do danas) za violinu, violu, flautu, klarinet i saksofon solo ili za bilo koji instrumentalni sastav, ne duljeg od 15 minuta (izvedbe mogu biti snimljene na najjednostavniji način mobitelom).

Sve prijavljene snimke bit će predstavljene online putem web platforme Natjecanja Papandopulo kao i putem društvenih mreža, te će publika biti u mogućnosti glasati za najbolje izvedbe. Najbolji u svakoj kategoriji (prema glasovima publike) osvaja posebnu nagradu VIRTUALNU GLAZBENU ISKAZNICU koju čini studijska AV snimku djela hrvatskog autora te još jedne skladbe europskog repertoara po vlastitom izboru, uz kratak razgovor sa skladateljem izvedenog hrvatskog djela.

Rezultati glasovanja publike objavljuju se 3. studenog 2020.

Navedenim proširenjem projekta želja je bila potaknuti izvedbu djela suvremenih hrvatskih skladatelja, upoznati natjecatelje i publiku sa skladateljima, te omogućiti najboljim mladim izvođačima profesionalno studijsko snimanje za VIRTUALNU GLAZBENU ISKAZNICU koja im je neophodna u njihovom predstavljanju na međunarodnim pozornicama.

Podsjećamo još jednom - prijave za natjecanje zaprimaju se digitalnim putem još danas na www.natjecanje-papandopulo.org

Sretno svima!