Zadnji poziv za EMC Fellowship program

 

UNISON - Hrvatska glazbena unija već niz godina surađuje s Europskim glazbenim vijećem (eng. European Music Council, EMC). Jedna od najpoznatijih djelatnosti EMC-a je program EMC Fellowship koji pruža mladim stručnjacima koji rade u području glazbe priliku da internacionaliziraju svoje karijere i profesionalno se razvijaju. Tijekom jedne godine (s mogućnošću produženja za drugu godinu), do deset mladih osoba poziva se da sudjeluje na Europskom forumu o glazbi (EFM), dobije ekskluzivan pristup drugim događanjima EMC-a te sudjeluje u unutarnjoj komunikaciji EMC-a. EMC stipendisti su otvorene osobe motivirane za sudjelovanje u raspravama o kulturnoj politici i posvećene vrijednostima glazbene raznolikosti i idejama utemeljenim na IMC Five Music Rights.

POGODNOSTI

 1. Sudjelovanje na EFM-u u Sofiji, Bugarska – 5. do 7. lipnja 2024.

  Fellowship počinje s potporom koja pokriva sve troškove (putovanje, smještaj i registracijska pristojba) povezane sa sudjelovanjem na EFM-u 2024. EFM je godišnja konferencija EMC-a, događaj na kojem se tijekom tri dana okupljaju glazbeni stručnjaci i ljubitelji umjetnosti iz cijele Europe i šire kako bi upoznali relevantne studije slučaja, saznali o uzbudljivim glazbenim projektima i susreli svoje kolege. Sljedeće izdanje EFM-a organizira Bugarsko glazbeno udruženje, član EMC-a, u Sofiji, Bugarska, od 5. do 7. lipnja: rezervirajte datum!

 2. Pristup pogodnostima članstva u EMC-u

  Stpendisti imaju pristup svim pogodnostima dostupnim samo članovima EMC-a tijekom jedne godine (s mogućnošću produženja za drugu godinu). To uključuje unutarnju komunikaciju članstva EMC-a, kao i ekskluzivan pristup događanjima i aktivnostima EMC-a.

 3. Umreživanje i profesionalni razvoj

  Stipendisti imaju priliku proširiti svoju profesionalnu mrežu putem EMC-a. Pozvani su aktivno sudjelovati na događanjima EMC-a i doprinositi radnom planu EMC-a (ako je primjenjivo).

 4. Program mentorstva "jedan-na-jedan"

  Stipendisti mogu pristupiti programima mentorstva kako bi dobili individualnu podršku od starijih članova EMC-a s bogatim iskustvom u području interesa samog stipendista. Tajništvo EMC-a vodit će ih kroz članstvo EMC-a kako bi pronašli najprikladniju suradnju u vezi s područjima interesa, stručnosti i geografskim opsegom.

 5. Kontinuirano sudjelovanje

  Nema naglog kraja: bivši stipendisti pozvani su ostati u kontaktu s EMC mrežom putem programa KiT (Ostani u Dodiru) i dijeliti svoje stručnosti i iskustva čak i nakon završetka sezone Fellowshipa, kao i povezivanje s bivšim alumnima i članovima upravnog odbora kako bi stvarali daljnje sinergije.

KAKO SE PRIJAVITI

Pošaljite svoju prijavu za Fellowship program Andrei Murzi – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.do ponedjeljka, 4. ožujka 2024. u 12:00 CET s naslovom 'Fellowship Programme'.

E-mail mora sadržavati životopis, motivacijsko pismo i pismo preporuke od člana EMC-a ili druge glazbene organizacije koja je upoznata s aktivnostima EMC-a. Odbor za odabir, sastavljen od predstavnika upravnog odbora i tajništva EMC-a, odabrat će do deset kandidata i pozvati ih da sudjeluju u Fellowship programu. Odabrani kandidati bit će obaviješteni tijekom tjedna 25. ožujka 2024.

 

IZVORNI ČLANAK