Započeo drugi krug glasanja za 30. Porin!

Nakon svečanog proglašenja nominiranih za ovogodišnju, jubilarnu dodjelu nagrade Porin koje je održano 09. veljače, kreće zadnji korak prije dodjele, a to je drugi krug glasanja.

Od danas pa do nedjelje, 09. travnja u ponoć, struka će imati priliku odabrati svoje favorite za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj. „Ukupno je ove godine zaprimljeno čak 2129 prijava za 37 kategorija, opet je oboren rekord, što su odlične vijesti. Sad je ispred nas još ovaj jedan, finalni korak, a to je drugi krug glasanja. Bit će uzbudljivo i zanimljivo vidjeti kome će pripasti nagrade“, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina o ovogodišnjim brojkama.

Popis nominiranih pogledajte ovdje: https://www.porin.org/content/nominacije-30-porin

Foto: Filip Kovačević

A dok struka odlučuje u čije će sve ruke otići statue Porina ove godine, organizatori pripremaju sve potrebno za dodjelu najvažnije glazbene nagrade. Dodjela je u Zagrebu, u event centru Boćarski dom (Prisavlje 2) koji će se za ovu priliku transformirati u svečanu dvoranu nagrade Porin!

I ove su godine utemeljitelji nagrade Porin odabrali dobitnike Porina za životno djelo. Jedan od njih je, nažalost posthumno, pripao Massimu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti. Osim Massima, dobitnici prestižne nagrade su i zaljubljenik u pjesmu i more specifičnog rašpastog glasa koji je osamdesetih stvarao splitsku scenu – Marijan Ban te autor koji je napisao preko osamsto skladbi, aranžer, dirigent i producent – Dušan Šarac.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos

Twitter: twitter.com/porinhr