ZAPOČEO DRUGI KRUG GLASANJA ZA PORIN!

Nakon što smo saznali nominirane u 36 kategorija 28. glazbene nagrade Porin, vrijeme je za drugi krug glasanja koji počinje danas, 22. ožujka, a završava u nedjelju, 28. ožujka u ponoć.

Ove godine dodane su dvije nove kategorije – Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe. Osim toga, do sada se dodjeljivala nagrada u kategoriji Najbolja produkcija, a sada je ta kategorija promijenila naziv u Producent godine. Najbolji album za djecu je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da je dodijeljena prošle godine, ove godine se ne dodjeljuje. Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i ove su godine mogli prijaviti autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces ponovno bili uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

Nakon što završi glasanje prebrojat će se online glasovi i oni pristigli poštom, a novost je i da je ovo zadnja godina u kojoj će se moći glasati fizički putem pošte. Od sljedeće godine glasanje će biti isključivo putem online aplikacije. Sadašnja situacija s pandemijom dodatni je razlog za takvu odluku. Molimo sve glasače Porina, ako nisu dobili poziv za glasanje, da se jave u ured Porina ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo saznat ćemo na svečanoj dodjeli ove najprestižnije hrvatske glazbene nagrade. UO Porina svakodnevno radi na nekoliko scenarija organizacije dodjele sukladno epidemiološkoj situaciji, te će se finalna odluka znati vrlo brzo.

Ovim putem obavještavamo i sve nominirane da su Porinovi certifikati spremni za preuzimanje. Potrebno je kontaktirati svog izdavača i provjeriti jesu li preuzeli certifikate svojih nominiranih izvođača. U slučaju da nisu, a obzirom na epidemiološku situaciju, potrebno se prethodno najaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Certifikati se preuzimaju svaki radni dan u vremenskom periodu od 10 do 14 sati u uredu Porina, Brozova 8A, 2. kat.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:

Web: porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos

Twitter: twitter.com/porinhr