Željko Švenda, predsjednik HURIN-a: “Dodijelit ćemo HURIN-ovu nagradu za pjesmu Zagrebačkog festivala!”

NOVA NAGRADA OVE GODINE NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

Večeras u emisiju PopRock.hr saznat ćemo sve o suradnji Zagrebačkog festivala i HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika), kao i o posebnoj, dodatnoj nagradi ove godine – nagradi za HURIN-ovu pjesmu Zagrebačkog festivala!

Predsjednik HURIN-a, Željko Švenda rekao je kako je Zagrebački festival oduvijek bio poznat kao „rasadnik“ dobre glazbe, a 69 radio postaja koje su članice HURIN-a, smatralo je još prošle godine kako trebaju pružiti dodatnu podršku Zagrebačkom festivalu i pjesmama koje festival iznjedri: „Prošle godine smo prvi put krenuli u suradnju, a ove godine nastavljamo. Pogotovo sada kada su okolnosti nepredvidive i kada treba dati dodatnu podršku hrvatskoj glazbi i glazbenicima. Naša djelatnost, radijska djelatnost, u ovakvim vremenima je itekako došla do izražaja. Pogotovo jer su glazbenici tijekom ove pandemije bili jako kreativni, puno je dobre glazbe snimljeno. I sve pjesme koje su ove godine poslane na Zagrebački festival i odabrane, također su dokaz te kreative“.

Zamjenik predsjednika HURIN-a, Robert Turkalj pojasnio je kako zapravo surađuju HURIN i Zagrebački festival: „Prošle godine smo se uključili tako što sam ja kao predstavnik HURIN-a bio u žiriju za odabir pjesama koje će se plasirati na Zagrebački festival. Tako smo krenuli, puštali smo sve pjesme na našim radio postajama, uvrštavali ih na top liste, prezentirali ih našim slušateljima i stvarali priču oko Zagrebačkog festivala. Na isti taj način smo se uključili i ove godine. S obzirom na pandemiju i odgodu festivala, još je više prostora i vremena za dodatna emitiranja pjesama koje su odabrane, a radio postaje u sklopu HURIN-a osim što emitiraju i preslušavaju, isto tako i ocjenjuju te će odabrati najslušaniju pjesmu prema odabiru svojih članica“.

U prilog kvalitetnoj suradnji radio postaja članica HURIN-a i Zagrebačkog festivala govori i činjenica da je čak šest pjesama Zagrebačkog festivala ovaj tjedan među top deset najslušanijih pjesama na Fokus kontrol ljestvici, a to su “Volim kako se smiješ” (Nikolina Tomljanović & Belfast Food), “Ptice” (Matija Cvek), “Ljubav nema kraj” (Mia Negovetić i Edi Abazi), “Samo čovik” Boris Rogoznica, “Teško je” (Neno Belan), i “Ono što ostaje” (Nela).

Gledamo se večeras u 19:30h na HTV2!