MATIJA DEDIĆ: „Volim Gibonnijevu glazbu, dolazimo iz različitih svjetova, ali shvatili smo se“

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

 

Zagreb, 07. rujna 2020. – Ovaj tjedan u studio PopRock.hr-a svaki dan točno u 19:30 h na HTV2 stižu nam: Đani Stipaničev, Matija Dedić, Mia Dimšić, Mirna Škrgatić i White on White.

Đani Stipaničev prokomentirao je nagradu 4 Tenora koju su dobili na Večerima dalmatinske šansone: "Tri puta smo osvajali nagrade na Večerima šansone, ovaj put je tu nagrada publike, jako smo zadovoljni što držimo tu konstantu. Okolnosti su bile drugačije ovaj put, ovo definitivno nije godina za našu profesiju”. Đani je istaknuo i još jedan razlog zbog kojeg mu je ova nagrada bitna: "Publika je ta koja te najviše motivira, pogotovo mene jer sam potekao iz Šibenika pa je nagrada publike zbog toga još vrjednija".

Ovaj tjedan u PopRock.hr stiže nam i Matija Dedić koji je predstavio svoj novi album Tajna vještina. „Prije nego što nas je ovo sve zateklo, iz moje diskografske kuće su mi rekli da je prošlo dvije godine zadnjeg albuma pa smo onda razmišljali o tome što bismo trebali sljedeće. Sjetio sam se kako sam napravio album o očevoj glazbi, htio sam to napraviti i o glazbi svog prijatelja Gibonnija”, rekao je Matija Dedić te dodao: “Zbilja volim njegovu glazbu, koliko god dolazimo iz potpuno različitih svjetova, nekako smo se shvatili. Čovjek je zbilja napisao predivne stvari. Smatram da sam dokazao da i bez njihovih tekstova koji su ostavili veliki trag, da je glazba jako lijepa". Prokomentirao je i knjigu Zlatka Galla koju je napisao o njegovom ocu Arsenu Dediću: “"Zlatko je zbilja napisao  fenomenalnu knjigu o Arsenu - Čovjek kao on. Nisam sumnjao u njega, Zlatko je čovjek koji je općenito puno znao o mom ocu. Poznavajući njegovu načitanost, nisam se iznenadio".

Mia Dimšić pričala je o novoj pjesmi Sretan put. "Volim tu pjesmu, volim Osijek koji je jako lijepo promoviran u spotu. Odselila sam se od tamo, ali to je moj nekakav trademark i želim da se spomene u svakom intervjuu, spotu, članku i slično”, objasnila je Mia ljubav prema rodnom gradu. Komentirala je i suradnju s Frajlama: "Nekoliko koncerata sam održala s Frajlama što je bilo super. Suradnja s njima bila je autorska zato što smo moj tim i ja napisali pjesmu. One imaju jedan atipičan zvuk, donose dašak "ženskog Balaševića", tako ja to nekako čujem. Pjesmu sam napisala s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, one su ju na prvu prihvatile i snimili smo ju u tjedan dana. Zaista odlična suradnja”. Mia je otkrila i da se ovo ljeto odmorila, kao i što je njen najveći izazov: “Bila sam puna tri tjedna na odmoru jer sam si to ove godine mogla priuštiti. Sada sam stvarno odmorna i želim što više svirki, nadam se da će nam to dopustiti situacija. A najveći izazov? Svakako kreativna disciplina”.  

Ovaj tjedan u studio nam stiže i riječka kantautorica Mirna Škrgatić koja je predstavila novu pjesmu Usne grizem. „U novom singlu sve je inspirirano pop rockom iz 60-tih i 70-tih godina. Takav će biti i cijeli album pa će pratiti tu tematiku. Ira Tomić i John Kardum su radili spot, snimali smo ga na lokacijama u okolici Rijeke i Istre. Ne smijem ih otkriti jer su tajne. Suradnja s njima je sa svakim spotom sve bolja i jako volim snimati. Imala sam jedno vrijeme i glumačke aspiracije", otkrila je o spotu, ali i sebi Mirna te dodala: "Moram priznati da je prilično zahtjevno i pomalo ekstremno bilo snimati taj spot jer smo ga snimali na 40 stupnjeva. Zahtjevna je bila šminka ali i kostimografija”.

Marko Rogić tj. White on White rekao nam je sve o novoj pjesmi Mirrors: “Singl Mirrors nastao je kao nekakav ishod vremena provedenog u izolaciji. Mislim da smo svi imali nekakve ishode iz tog vremena, kod mene je to bila glazba. Vrlo je brzo sve nastalo kada sam kontaktirao Darka Terlevića s kojim surađujem oko aranžmana. On je to jako lijepo sve spojio". Marko je opisao i kako kod njega nastaje glazba: "Ne radim glazbu namjerno ili po narudžbi, kod mene je to impulsno i kada uspijem uhvatiti vremena da zabilježim taj glazbeni, kreativni impuls, onda nastaje nešto posebno. Tu su naravno i drugi ljudi koji guraju tu priču i koji doprinose svemu tome. Sve sam to nazvao pod tim pseudonimom White on White”.

Osim gostiju, u PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i projekt 9 of 3, novu pjesmu Klape Žrnovnica, tamburaša Dyaco, Ive Casian-Lakoš; a najavljujemo i koncert grupe Vatra, koncert Josipe Lisac, kao i Gibonnijev novi album.  

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

goo.gl/p0FFKo