NIKA TURKOVIĆ: Ovaj put mi je s tekstom pomogao i Matija Cvek

Ovog tjedna u PopRock.hru!

Zagreb, 27. srpnja 2020. – PopRock.hr i ovaj tjedan donosi sva najnovija događanja u hrvatskoj glazbi. U studio stižu Filip Riđički iz Like Kolorado, Kim Verson, Denis Dumančić, Darko Terlević iz The Siidsa i Nika Turković.

Kroz sve novitete svaki radni dan u 19:30h na HTV2 vodi nas Tamara Loos.

Filip Riđički ispričao je kako je nastala pjesma Kuća, nova pjesma koju su predstavili: „Pjesma je starija od korone. Morali smo nešto raditi. Netko je primijetio Kuću kao singl i napravili smo lyric video jer nismo mogli snimat“. Osvrnuo se i na seriju Crno-bijeli svijet. „Na to sam toliko ponosan, gledano je i publika koja se stvorila oko toga je strastvena i jako nas voli. Baš sam ponosan“.

Kim Verson predstavila je svoju novu pjesmu nastalu u suradnji s Radiofonikom 5 do 7. „To je kulerska nova energija, nova vibra. Htjeli smo promjenu malu i uspjeli smo u tome. Dok smo bili još u karanteni, taman nakon potresa, Pegi se javio s novom pjesmom, meni se svidjela. Tako da smo ju pripremali u karanteni, postepeno, spontano“, ispričala je Kim.

Denis Dumančić pričao je o novoj pjesmi Uspomene koja zaokružuje zadnji album Letećeg Odreda naziva upravo Uspomene: „Ta pjesma zaokružuje naš zadnji album, 10.po redu, koji je izašao ovih dana. Ima dosta simbolike, pa sam ga nazvao Uspomene. Zaokružuje 30 godina rada“. Denis Dumančić rekao je i kakav je osjećaj trajati 30 godina: „Teško, treba to nositi. Nisam nikad razmišljao koliko ćemo trajati. Bila je to avantura kad smo krenuli. Ništa ti ne smeta, imaš živaca za sve. Jedino za uspjeh nemaš, to nemaš živaca čekati, sve bi odmah. A danas, nekad se čudim što još radim, ali nešto te tjera, imaš to u sebi pa te tjera“.

Darko Terlević iz The Siidsa pričao je o pjesmi Moments of laughing.

„Ovo je šesti singl s albuma prvijenca, to je jedna pjesma u kojoj ja imam ulogu lead vokala. Nismo u planu imali da bude singl, ali prihvaćena je dobro kod publike. Pa smo onda snimili i video. Spot je radio Kristijan Vučković. To je četvrti video da radimo zajedno. Nismo htjeli neke ambiciozne spotove raditi, nego više introspektivno. Znamo što želimo, što ne želimo i kako možemo neke stvarati dobiti. Ponekad je manje više“, rekao je o spotu Darko.

U studio preko puta Tamare sjela je i Nika Turković. Predstavila je novu pjesmu Gledaj me. „Radila sam s Ivan Pešutom kao i uvijek, ovaj put mi je s tekstom pomogao i Matija Cvek. Aranžman su napravili moje drage Pocket Palmice. Ivan Pešut i ja smo dugo prijatelji, imamo glazbenu sinergiju.”, rekla je Nika o svojim suradnjama. Njena pjesma Raj najava je novog projekta Femme nouvelle na koji se Nika također osvrnula: „Svi ženski pokreti koji veličaju na bilo koji način žensku umjetnost i kreativu su mi super. Songwriterice u hrvatskoj uopće ne dolaze do izražaja u Hrvatskoj i volim kad se udružimo oko nečega tako bitnog“.

U PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo nove pjesme Tomislava Bralića i klape Intrade, Adriane Vidović, ženske klape Kastav, Vojka V, Like Kolorado; a gledamo i novi spot Dražena Zečića, Tram 11, Željka Barbe i Nikole Kristića, grupe BETI, Franke Batelić i Nemanje.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!