#ODGRADADOGRADA – BLU VINIL!

 Novi #OdGradaDoGrada!

Zagreb, 07. listopada 2020. – U današnje izdanje #OdGradaDoGrada stiže nam mladi šibenski bend koji u zadnje vrijeme izaziva pažnju i publike i kritike – Blu Vinil!

Prije nekoliko dana objavili su svoj prvi album pod nazivom Apaši koji je popratio i istoimeni naslovni singl. Upravo ćemo pjesmu Apaši čuti u ovotjednom #OdGradaDoGrada. Na njihovom prvom albumu, u kojeg su kako kažu uložili puno truda, nalazi se 9 pjesama. Retro rock, sintesajzeri, šuškave trenirke i brkovi njihov su vizualni i glazbeni izričaj i identitet.  

Ovotjedno izdanje projekta #OdGradaDoGrada pogledajte i poslušajte na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista.

Hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jedne od pogođenijih pandemijom COVID-19. Još u travnju se velika većina njih, u nemogućnosti da sviraju pred publikom, rado odazvala Unisonovoj akciji #OdSobeDoSobe i svirali su svoje najveće hitove iz domova. Kako je došlo ljeto, tako smo i mi i oni izašli na zrak i cijelu ideju preselili iz soba u – gradove.

Projekt #OdGradaDoGrada započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Blu Vinil, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.