#ODGRADADOGRADA – MINI KONCERT S KRKA DONOSI NAM VJEKO KLJUČARIĆ

 Novi #OdGradaDoGrada!

 

Zagreb, 02. rujna 2020. – Dobra svirka uz more nešto je u čemu svi uživamo, a Vjeko Ključarić servirao nam je upravo to. Ovotjedni #OdGradaDoGrada donosi nam jedan od ljepših prizora – obalu otoka Krka u kombinaciji s odličnom glazbom.

Vjeku Ključarića upoznali smo prvo kroz The Voice, a zatim i kroz show A strana. Talentirani pjevač s Krka dogurao je u The Voice-u do posljednje emisije uživo, a nakon show-a je krenuo u samostalnu karijeru. U današnjem izdanju projekta #OdGradaDoGrada pjeva nam Oliverovu pjesmu Moj lipi anđele, a zatim i svoje dvije pjesme – Samo hodaj dalje & Ti si ta. Savršene morske kadrove i odličan mini koncert Vjeke, Kristijana Vasilića (gitara), Izidora Vasilića (cajon) i Nike Anić (violina) pogledajte i poslušajte danas točno u 18 h na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista.

Do sada je kroz projekt, prvotno nazvan #OdSobeDoSobe, prošlo 50tak izvođača tijekom pandemije korona virusa. Čim su ukinute zabrane kretanja i okupljanja, cijelu kampanju preselili smo na otvoreno i preimenovali u – #OdGradaDoGrada. Iako je kretanje omogućeno, situacija u hrvatskoj glazbi i dalje nije onakva na kakvu smo navikli, a hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jedne od pogođenijih pandemijom COVID-19. Nadamo se da će vrlo brzo „novo normalno“ otići u povijest i da će se vratiti svima nam najdraži oblik slušanja glazbe – koncerti s neograničenim brojem ljudi, gužva i dobra atmosfera.

Projekt #OdGradaDoGrada započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Vjeku Ključarića, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.