Publika odlučila: Nela i Marko s pjesmom "U zagrljaju spašeni" u finalu Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca travnja, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale Cesarice.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "100 posto lud" u izvedbi Giuliana, "Jedna jedina" koju izvode Ljubavnici, "Naj naj" u izvedbi Tare i Ivana Zaka, pjesma "Sve što hoću" koju izvodi Zsa Zsa i pjesma "U zagrljaju spašeni" u izvedbi Nele i Marka.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „U zagrljaju spašeni“ koju izvode Antonela Đinđić i Marko Kutlić, koji ujedno potpisuju i glazbu, dok je autor teksta Aleksandar Čubrilo.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 17. lipnja, kada će započeti i glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit svibnja.


Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ući u finale. 

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica za hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama gdje možete pratiti i sve ostale informacije i novosti o Cesarici.