SAŠA ANTIĆ: U MALIM SE GREŠKAMA NEKADA OTKRIVAJU NAJDUBLJE EMOCIJE

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

U PopRock.hr ovaj tjedan stižu nam Berislav Šipuš, Zvonimir Bučević, Lea Mijatović, Saša Antić i Orjen Riđanović. Svaki radni dan u 19:30h na HTV2 pogledajte sve najnovije vijesti iz hrvatske glazbe – nove pjesme, spotove i nove albume! 

U ponedjeljak u studio stiže Berislav Šipuš iz Cantus Ansambla povodom njihovih 20 godina. „Prebrzo je prošlo 20 godina. Kako je Ansambl rastao, tako smo i mi ostarjeli s njim. Danas nas je 17, a bilo nas je 12, prije 20 godina. Bili su izdržljivi, hrabri, neumorni i entuzijastični, imam najbolje riječi za sve njih“, rekao je Šipuš. O sezoni kaže sljedeće: „Cijela sezona je u znaku jubileja: 75. godišnjica utemeljenja HDS-a, iza nas je i 60 godina Muzičkog Biennalea, Muzička akademija u Zagrebu slavi 100. godinu.. I tu je 20 godina Ansambla. Zaista se sve poklopilo pa smo to morali obilježiti, no ipak smo morali složiti nešto skromniji program zbog pandemije“.

Zvonimir Bučević, basist i tajnik zagrebačke podružnice Hrvatske glazbene unije, stiže nam u utorak ispričati sve o glazbenim radionicama. „Svaki utorak od 17 do 19 sati u Kulturnom centru Mesnička održavamo HGU sessionse, odnosno glazbene radionice za ograničeni broj ljudi s obzirom na sve epidemiološke mjere. Isto radimo i na našem YouTube kanalu“, objašnjava Bučević i dodaje: „To je namijenjeno uskom segmentu gledatelja, ponajviše glazbenicima. S edukativnim videoepizodama krenuli smo prije godinu i šest mjeseci. Trenutno je aktualan Miroslav Lesić koji je odmah u nekoliko dana skupio nekoliko tisuća pregleda. Komentari su jako dobri“. Bučevića smo pitali i o planovima grupe Boa II: „Boa II snimila je novi singl, uskoro će izaći i video spot. Ovo ljeto smo imali vremena za studijski rad“.

U srijedu stiže Lea Mijatović i ima novu pjesmu Zbogom. „Pjesma je zapravo nastala u suradnji s ekipom Beton Music studija. Dogodila se suradnja početkom godine na pjesmi Nikada, a onda se prirodno nastavila. Aktivno radimo skupa i jako sam sretna da se, u ovoj godini kada sam mislila da neće biti toliko aktivnosti, ipak puno kreativno izražavamo“, opisala je Lea nove suradnje i nastanak nove pjesme. Prokomentirala je za nas i iskustvo u HTV-ovom showu „Zvijezde pjevaju“: „To je bilo odlično iskustvo. Boris je genijalan lik, jako humorističan, ali s druge strane ima dozu ozbiljnosti kada pristupa radu. Voli pjevati i pričao mi je da je on u društvu uvijek taj koji se primi gitare“. O suradnji s MIAZMOM kaže sljedeće: „S MIAZMOM se dogodila suradnja početkom godine, baš kada sam mislila napraviti pauzu. Prošlo je tjedan dana od promocije albuma i direktor diskografske kuće Menart ponudio mi je suradnju s MIAZMOM. Pjesma mi se svidjela, ali nisam shvatila kako ću se uklopiti u to, no odlučila sam prihvatiti izazov“.

Alejuandro Buendija, odnosno Saša Antić, stiže u četvrtak u studio PopRock.hr-a predstaviti svoju novu pjesmu Kornjača. „Mark Mrakovčić autor je glazbe za pjesmu Kornjača, znamo se dugo i potpisat će još dvije pjesme na albumu. Pjesma Kornjača je gitaristička pjesma, a u pjesmi gostuje Fog Frog Dog“, rekao je Saša. Pitali smo ga i da prokomentira trap: „Slušam hip-hop od 1988. godine, nije mi to ništa novo. To je žanr koji je tada buknuo. I danas se tu mogu pronaći neke stvari koje su preteča tog zvuka. Trap je zanimljiv, ima dobrih i loših tekstova, ali ono što mi se ne sviđa je auto-tune, ipak odnosi tu ljudskost. U malim se greškama nekada otkrivaju najdublje emocije. No, ne bježim od toga, francuski trap mi je odličan“. Iskoristili smo priliku pa ga odmah pitali i za planove T.B.F.-a: „T.B.F je počeo prošlu zimu raditi nove pjesme. Mladen ima puno skica i puno toga jako dobro zvuči. Malo nas je karantena zaustavila, ja sam se uhvatio svojih pjesama za ovaj projekt, postala je to i ozbiljna stvar. Nadam se da će TBF uskoro nešto novo objaviti“.

Tjedan u PopRock.hr-u zatvara Orjen Riđanović iz Oridano Gypsy Jazz Banda. Predstavlja nam novu pjesmu Natural beauty. „To je kompozicija koju sam imao dugo spremnu, no cijela ova situacija nas je zaustavila sa svirkama, ali i pokrenula da radimo više kreativno. Ovaj put smo imali priliku to snimiti pa smo snimili pjesmu uz prateći video spot. Odlučili smo ga snimati na Tuškancu i u prirodi“, opisao je nastanak pjesme i spota Orjen. Ispričao je i neke svoje želje: „Naš autorski izričaj mi je važno obilježiti u video spotovima, imam zamisao da naš peti studijski album bude ispričana priča i sa spotovima. Želja nam je izdati deset pjesama s deset spotova i objavljivati singl po singl“.

U ovotjednom izdanju PopRock.hr-a imamo priliku vidjeti i nove pjesme Lane Klingor Mihić, Ide Prester, Hakune Matate i Darije Hodnik, kao i nove spotove Klape Rišpet, Nene Belana & grupe CAMBI i Stjepana Hausera. Osim toga, najavljujemo novi album Crvene Jabuke, novi „merch“ Irene Žilić i donosimo sve informacije o nadolazećoj MAKK konferenciji.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?