TIBOR: NISAM PERFEKCIONIST, SAMO SVAKI DAN ŽELIM DATI VIŠE I BOLJE

Svaki dan u 19:30h na HTV2 čekaju nas najnovije vijesti iz hrvatske glazbe. 

Ogenj, Silente, Lidija Bačić Lille, Goran Karan i Maja Posavec ovotjedni su gosti glazbene emisije PopRock.hr! Svaki radni dan u 19:30h na HTV2!

Tomislav Mihac Kovačic iz grupe Ogenj stiže večeras u studio PopRock.hr-a predstaviti njihovu novu pjesmu Moreš ti to. „Ovo je naš treći singl s novog albuma, a konačno je Ogenj u spotu imao i vatru! To je nekako dio nas, imali smo kaskadere koji su pljuvali vatru, htio sam i ja probati, ali nažalost nije to tako lako. Neki od njih su preboljeli upalu pluća upravo zbog emulzija koje moraju unositi u sebe da to tako ispadne. I na kraju je ispalo jako dobro!“, opisao je Tomislav kako je bilo na snimanju spota. Iznio je i vlastite dojmove o albumu: „Rekli smo da novi album mora biti raskošniji i bogatiji u aranžmanima i zato smo uveli gudače i dodatne vokalne suradnje. Zadovoljni smo“. Tomislav je prokomentirao i njihovo live izdanje: „Ispalo je super, a to je bio glavni cilj. Svi silni lockdownovi su nas kočili, dali smo si truda i uspjeli smo u ovo pandemijsko vrijeme napraviti odličan koncert poštujući sve epidemiološke mjere. Morali smo to i snimiti, bilo je jako lijepo, domaća publika nas je podržala uz divan ambijent“.

 

U utorak u emisiju stiže Tibor iz grupe Silente. „Novi singl Mene moje uši lažu je odličan, vrlo sam zadovoljan. Nikad nisam htio raditi s nikim osim s Nikšom Bratošem, no kad je zauzet moram sam. Ovaj put srećom opet radimo skupa“, rekao je Tibor. O suradnji s bratom kaže: „Brat i ja radimo jednostavno, on meni stalno šalje sve što napiše i ja mu samo vraćam uglazbljene snimke“. Pitali smo ga i kad planiraju objaviti novi album. „Objavljujemo singl po singl, nismo sigurni kad ćemo cijeli album objaviti, ali on je zapravo snimljen i spreman za objavu“, otkrio je Tibor. Na pitanje smatra li se perfekcionistom, odgovorio je: „Ne, mrzim kad ljudi kažu da im je jedina mana što su perfekcionisti. Ja nisam perfekcionist, samo svaki dan želim dati više i bolje“.

Lidija Bačić Lille stiže nam „prelomiti“ tjedan. U srijedu će nam ispričati sve o svojoj novoj pjesmi Radi, radi, radi za koju je upravo ona radila glazbu i to prvi put. „Uvijek su bile te melodije u meni, ali nisam se nikad okušala u tome, uvijek sam mislila da je tuđe bolje. No, ispalo je odlično, Fayo me inspirirao i probala sam! Doduše uhvatila me trema kad sam mu prvi put pustila glazbu, srećom rekao je da je dobro“, opisala je Lille nastanak nove pjesme. Pitali smo je i sve o albumu Revolucija: „Ovo mi je najbolji potez u karijeri, album Revolucija naći će se i na dvostrukom LP izdanju i jako sam zadovoljna. Obožavam pjevati i kad pogledam sve što sam radila zadnjih par godina kako je objedinjeno u ovom izdanju, osjećam se super“.

 

Goran Karan stiže u studio PopRock.hr-a u četvrtak: “Ovo je plod mog rada iz karantene, Ima jedno svjetlo je pjesma koja je nastala prije par godina, a sad je došlo i do jedne izvanredne suradnje. Stupio sam u vezu s The Shadesima, to je Novozelandska vokalna skupina, sjajni su. Pjevaju odlično, nisam nikad čuo toliko kvalitetna 4 glasa zajedno”, opisuje Goran Karan suradnju s kolegama iz inozemstva. “Čuli smo se preko društvenih mreža, svaki od njih ima vrhunski glas. U jednom trenutku su pitali mogu li otpjevati Kuću naše pisme i ja sam bio oduševljen kad sam to čuo, predložio sam im da napravimo nešto novo i poslao sam im pjesmu Ima jedno svjetlo i to je sjajno ispalo”, rekao je Karan.

 

Na samom kraju tjedna stiže Maja Posavec ispričati nam sve o novoj pjesmi Biljke. „Radili smo predstavu Igora Martinića Bilo bi šteta da biljke krepaju i budući da je Igor moj prijatelj već dugo godina, nagovarao me da napišem pjesmu za predstavu. Pisala sam ju od monologa i dijaloga u predstavi i nazvala sam ju Biljke jer predstavu od milja tako zovemo. Nikad nisam napravila glazbu za predstavu, to je pjesma o predstavi, ali nije iz predstave“, opisala je Maja svoje novo iskustvo. Rekla je i da je uživala u ulozi redateljice spota: „Našla sam se u toj ulozi, moram priznati da sam to priželjkivala, teško mi je bilo jer znam koliko su glumci zahtjevni, ali godilo mi je biti glavna“.

U PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i nove pjesme Hjera, Crne GRupe, ectratisa, Marka Vukesa, Sunnysidersa i novi album Ivana Kapeca. Osim toga gledamo i nove spotove koje su snimili Lea Mijatović, Oridano Gypsy Jazz Band, klapa Sveti Juraj i Pravila Igre.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Sve ostale informacije i novosti o emisiji PopRock.hr možete pratiti i online: 

Facebook

www.facebook.com/poprock.hr

 Instagram

www.instagram.com/poprock.hr

 YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCGKBXjepXB25yP3i_YYcrgA?